Visa alla bilder
Visa film

Mazda RX7 Turbo cabriolet — 1989

Ett svensksålt exemplar i ett sparsamt använt och välvårdat skick. Samma ägare i 26 år som bara har sommarbrukat den på ett förhållandevis osentimentalt, men vårdat vis.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"På sin tid jämfördes den med Porsche 911 964 och med en wankelmotor och en tydlig JDM-status har RX7 en stark entusiastkoppling, här i en öppen version med en stabil ägarhistorik i ett orört originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13204
HYSSNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"På sin tid jämfördes den med Porsche 911 964 och med en wankelmotor och en tydlig JDM-status har RX7 en stark entusiastkoppling, här i en öppen version med en stabil ägarhistorik i ett orört originalskick."

Beskrivning

Det här är en generation FC serie 5, uttagen ny hos Mazdaåterförsäljaren Rutgerssons Bil i Uddevalla och efter några år som en glad demobil såld till en ny ägare i Horreds-trakten. Den nuvarande ägaren köpte bilen av Kornhags Bil i Borås när den hade gått 1100 mil och han har därmed klarat av runt 10 000 mil under sina 26 ägarår.
Mazda RX7 hade ett gäng serie- och generationsskiften under sin modellcykel som varade mellan 1978 och 2002. FB, FC och FD heter generationerna och bland dem är serierna 1-8 fördelade. Krydda med några specialutgåvor och modeller för varje generation, addera någon JDM-verison (producerad för den japanska inhemska marknaden, Japanse Domestic Market) och den JDM-nördiga kalenderbitarmöjligheten är total.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-06-07 
 • Avläst mätarställning
  114600 km 
 • Kw / hk
  146 / 199 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Wankelmotorn varvillighet och speciella ljud hör til bilens upplevelser, och därtill en låda med en skön kuggkänsla. All denna inbyggda körgläde är intakt.

 • Skick interiör:

  Fräsch inredning utan skador, men både förar- och passagerarsäte har för biltypens tunna skinnklädsel typiska förslitningsskador. Dessa kan enkelt åtgärdas, idag finns det både modern teknik och duktiga hantverkare som gör små underverk med dylika skador.

 • Skick exteriör:

  Originallack förutom en utbytt skärm efter en trafikskada. Ett litet märke finns på på förardörren vid handtaget. Fälgarna, i synnerhet bak, har en viss korrosion på yttre fälgbanan.

 • Skick helhet:

  En fåägarbil med en förhållandevis låg körsträcka i ett användarvänligt och trevligt skick. Fullständig historik med massor av dokumentation inklusive en engelsk verkstadshandbok.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-04-12
Ursprungsbesiktning: 1989-06-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-06-16
Senast godkända besiktning: 2020-08-31
Besiktigad tom: - 2022-08-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Mazda RX-7 tillverkades från 1978 till 2002 i tre generationer och 8 serier. Det objekt som säljs är en Mazda RX-7 generation två (FC3S) serie 5. I generation två ingår RX-7 serie 4 och 5. Generation två fick ett facelift från föregående generation och har liknelser med Porsche 924 och 944.

Totalt tillverkades det 272 027 Mazda RX7 generation två.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG