Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1303S "Välgörenhetsauktion" — 1974

Ladugårsdfynd som säljs till förmån för humanitär hjälp i Ukraina. Hela försäljningssumman går oavkortat till Swedish Rescuers, svensk blåljuspersonal som köper utryckningsfordon och kör ner till Ukraina.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen behöver service, översyn av bränslesystem, bromsar samt lagning av golvet. Bilen har stått avställd sedan 1994. Motorn går runt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
31 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15538
BRÄMHULT
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen behöver service, översyn av bränslesystem, bromsar samt lagning av golvet. Bilen har stått avställd sedan 1994. Motorn går runt."

Beskrivning

Bilen uppstartad, går med extern bränsletillförsel och startgas. Bra vinterprojektbil då VW-bubblor är lättmekade. Bilen har stått avställd i lada utanför Borås sedan 1994 men är nu framtagen och tvättad. Sommar och vinterhjul finns men batteri saknas. Bromsarna ligger på och behöver en genomgång.

Karossen är normal för orenoverad bil. Överdelen har originallack. Skärmar är bytta någon gång på 1980-talet och då har även rosthål bakom framhjulen mot kupén lagats samt på motsvarande ställen framför bakhjulen, (de vanliga rostställena). Bilen är rostskyddad i hålrum och undertill. Tyvärr har det krypit fram rost runt skärminfästningarna men bilen är trots detta helt ok som den är, eller bra ämne för en rullande renovering. Mätarställningen är 9800 mil men med tanke på slitage på inredningen bedömer vi att det gått 19800 mil.

Bilen säljs genom Vertygsboden i Borås för en kund som bvehövde hjälp med det praktiska. Vertygsboden har med hjälp av Mackans Garage hämtat, städat och startat upp bilen. KIka på filmen här.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-02-07 
 • Avläst mätarställning
  98340km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  velour 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen uppstartad av Mackans Garage för Vertygsboden. Går på startgas och extern bränsletillförsel. Köpare bör rengöra tanken och byta slangar. Bromsar och belysning måste också kontrollers och lagas innan man kan köra till Bilprovningen. Rattlåset är i och är låst, och fungerar inte. Låset har troligtvis fastnat då det är rätt nyckel och de övriga låsen i bilen (dörrar osv) fungerar som det skall med denna nyckel. Bilen har stått undanställd i 28 år.

 • Skick interiör:

  Normalt sliten inredning för 20.000 mil. Skumgummit innanför sätesklädseln har torkat och pulveriserats (vanligt på dessa bilar). Förarstolen sliten, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Slitet bruksskick. Blåsor och ytrost finns på kanter men inga stora hål.
  Rösthål i golvet under batteriet (se bild). I övrigt lite flagad tectyl med ytrost undertill men bilen är förhålladevis hel och bra både undertill och uppepå.

 • Skick helhet:

  Bra projektbil som med enkla medel går att få på rull igen. Lämplig för rullande renovering eller som reservdelsbil. Pengarna går till välgörande ändamål i Ukraina. Bilen visas i Vertygsbodens butik i Brämhult i Borås under auktionstiden. Filmer om hämtning och uppstart samt rengöring finns på Mackans garages Youtube-kanal

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1994-08-19
Ursprungsbesiktning: 1973-12-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1974-02-07
Senast godkända besiktning: 1993-11-04
Besiktigad tom: 1995-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

1303 S var toppmodellen i VW-bubblans utveckling, med 28 miljoner byggda bilar runt om i världen. 1303 byggdes bara i Tyskland under åren 1972-1976. De enklare 1200 och 1300-modellerna fortsatte byggas på flera platser i mer än 25 år till. De sista byggdes i Mexico år 2003. 1998 kom retromodellen New-Beetle med motorn fram men det är en annan historia....

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brämhult

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG