Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV444 B4 — 1947

Tidig PV, som såldes ny 1948. Kördes i 20 år och ställdes sedan undan. Renoverades på 1980-talet och har sedan använts som finbil i Värmland.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen renoverades 1987-1989 till mycket fint skick. Var aldrig särskilt dålig men fick ny fin lack, ny inredning och uppsnyggat motorrum. Går bra i motor, växellåda och bromsar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12435
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen renoverades 1987-1989 till mycket fint skick. Var aldrig särskilt dålig men fick ny fin lack, ny inredning och uppsnyggat motorrum. Går bra i motor, växellåda och bromsar."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft bilen i sju år. Bilen har gått i Värmland och stod undanställd från slutet av 1960 talet till 1988 då den efter renovering registrerades in igen. Har sedan varit entusiastbil med två ägare efter renoveringen (198-2014 och 2014-2020).
Ärlig bil utan rostbättringar och skador. Fin inredning, nysydd i originalutförande, med originaltyg, i samband med renoveringen. Även rätt 16-tums fälgar och riktiga radialdäck. Bilen har hållit sig fräsch efter renoveringen och är också hel och fin undertill. Känns som en ärlig bil som stått i garage sedan 1987.
Som påpekande kan nämnas att stötfångaren bak är lackad i silver istället för kromad. Fram är den i krom. Framtill är har kofångaren haft en liten p-skada vid höger hörne och är riktad (se bilderna). Lacken kan behöva en riktig maskinpolering för att få upp lystern något.
(Bilen visas hos Fahlke Classic Cars i Åmål efter tisdbokning på tel: 0761 022063.)

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  105732 km 
 • Regnr
  GBU686 
 • Chassinummer
  44411248 
 • Kw / hk
  29 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint. Nytt batteri och nyservade bromsar. En blinkerspil stannar i uppfällt läge ibland.

 • Skick interiör:

  Nysydd för 30 år sedan fortfarande fin. Ser knappt använd ut. Lite torra gummimattor som kan vara original, då de är färganpassade i grönt

 • Skick exteriör:

  Hel och fin, ingen rost. behöver en polering

 • Skick helhet:

  Ärlig och hel, fin bil. Välskött bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-06-10
Ursprungsbesiktning: 1988-05-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-06-16
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: -
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Nya modellen Volvo PV 444, premiärvisades redan 1943 men det kom att dröja nästan fyra år innan produktionen kom igång (pga kriget och materialbrist mm). Vid visningen hade mer än 5.000 förhandsavtal tecknats med entusiastiska köpare. Det var bilbrist i Sverige och PV:n var modern och prisvärd och slitstark. Bilen blev en försäljningssuccé som varade ända till 1966 med förbättringar varje år.
De första tre åren 1947-1950 som de levererades fick alla årsmodell 1947 i bilregistret, men vi bedömer med hjälp av chassienumret att detta är en 1948:a. Alla dessa bilar var svarta på utsidan och hade den fina ljusgröna och beige inredningen. 1950 kom fler färger och då anpassades inredningen. Denna bil är en fin representant för de tidiga Volvo PV och i skick som platsar både i bilsamling och att användas för finåkning.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13 eller maila till michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG