Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 E — 1964

Orenoverad PV i väldigt fint originalskick. En trotjänare som idag lätt lever upp den gamla devisen från varumärket, "Volvos värde varar".

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad och fint fungerande. Enligt uppgift är det originallack på bilen, det finns ingen anledning att betvivla detta, men vi har inte mätt med mymätare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
119 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12542
STRÖMSNÄSBRUK
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad och fint fungerande. Enligt uppgift är det originallack på bilen, det finns ingen anledning att betvivla detta, men vi har inte mätt med mymätare."

Beskrivning

544 serie E var den sista årsmodellen med de röda navkapslarna. Trevligt att de finns kvar och hjälper entusiaster på håll med identifieringen. Det här bilen har få ägare se'n den såldes ny. Som det ser ut är det bara tre brukande ägare. Nuvarande ägare köpte den i Skåne 2002 och har egentligen bara underhållit bilen. Den har gått klanderfritt hela tiden och är förstås aldrig rostlagad eller plåtreparerad på något sätt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-06-24 
 • Avläst mätarställning
  38150 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  B18-maskinen tickar karaktäristiskt och mekaniskt känns bilen som många gamla PV och Amazoner gör; som rejäla och kvalitativa gammelbilar. Besiktigad efter den 20:e maj 2016 och är därmed besiktningsbefriad. Den var alltså i en godkänd period när de nya reglerna började att gälla den 20:e maj 2018.

 • Skick interiör:

  Knallröda tygsäten med vinylsidor i ett vackert oslitet skick. Bra stuns i stoppningen, de känns inte nedsuttna. Inredningen berättar om välvårdande tidiga bruksägare, den nuvarande har förstås haft den som entusiastbil om sommaren och skött den därefter .

 • Skick exteriör:

  En bevarad originallack i välvårdat skick, det är för många högt värderat idag, högre än en aldrig så välpolerad och blänkande ny lack på en gammal bil. Den här förefaller vara just det förstnämnda. En praktisk dragkrok och två stycken tidstypiska Bosch Rallye Knick extraljus (med skydd) rundar av det fina yttre.

 • Skick helhet:

  Trevlig, genuin och äkta. Den gamla länsbokstavsskylten fram understryker allt det, även om den ordinarie skylten egentligen borde vara monterad bredvid. Men det ser ju just trevligt ut. Den här PV:n har många rätt, helt enkelt.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG