Visa alla bilder

Volvo 855 Turbo — 1994

Amerikansk export 850 som har levt större delen av sitt liv i Sverige med en amerikansk identitet. Intressant och spännande historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Låg körsträcka, fin interiör och ett använt yttre. Det senare borde sannolikt en av dagens kunniga professionella lackvårdare med rätt kemi kunna åtgärda effektivt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12540
STRÖMSNÄSBRUK
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Låg körsträcka, fin interiör och ett använt yttre. Det senare borde sannolikt en av dagens kunniga professionella lackvårdare med rätt kemi kunna åtgärda effektivt."

Beskrivning

En annorlunda liten Volvo-historia som rör sig mellan Halland, Florida och Småland.
Någon gång under hösten 1994 nappade den av familjeföretaget i Florida stationerade Anders på ett generöst erbjudande från Volvo om att köpa en bil på hemmamarknaden, få resan hem betald, se sin Volvo tillverkas och dessutom få den skeppad till USA. Så kom det sig att denna 850 Turbo brukades något år i USA, skeppades tillbaka till Halland för att därefter köras mycket sparsamt under amerikansk flagg av Anders på sina sommarbesök i sommarstugan i trakterna runt Halmstad. Anders avled 2013 och hans bror Bengt tog över bilen. Först 2017 registrerades Volvon i Sverige och därefter köpte den nuvarande småländska ägaren den.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  2017-09-26 
 • Avläst mätarställning
  64 000 km 
 • Regnr
  SMN328 
 • Chassinummer
  YV1LW5714R2066733 
 • Kw / hk
  166 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skjuts i maskinen och automatlådan hänger med. Bilen fick nyligen en service och kamremmen byttes 2018. Men det är något elektroniskt fel som kommer och går där effekten i motor och låda anpassas till vinterläge. Här behövs en översyn av elektronikstryrningen för att få allt att lira rätt. Knappen för Eco, Sport och Winter känns också lös och utan lägen.
  Även lambdasonden kan behöva tittas på efter ett längre stillestånd.

 • Skick interiör:

  Trevlig ljus skinninredning. En interiör rekonditionering skulle göra den ännu trevligare. Förarstolen har tacksamt nog inget klassiskt slitage på sidan, men en skinninteriör mår alltids bra av en rengöring och smörjning.

 • Skick exteriör:

  Snygg mörkblå metallic i kombination med ljusbeige interiör. Trots den låga körsträckan är det en använd lack med repor, där majoriteten av dessa förmodligen förhållandevis lätt kan jobbas bort av en professionell bilvårdare med tillgång till den senaste kemin och kunskapen på området.

 • Skick helhet:

  En lågmilad 850 T5 Turbo är en coming youngtimer och bör som sådan vårdas därefter. Den här är dessutom inte vinterkörd. Med lite moderna resurser och kunskaper bör det vara någorlunda enkelt att åtgärda styrningen av lådans inställningar.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG