Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 1200 — 1956

Orörd, orenoverad "ovalbubbla", originalbil som stått undanställd i nästan 40 år. Samma ägarfamilj hela tiden.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Mycket patinerad bubbla som kan brukas som den är efter teknisk genomgång. Ytrost finns över hela bilen och några hål, (se bilder) men komplett bil. Lämplig för renovering. Blinkers fram samt ratt från nyare modell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12575
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman
Skicka meddelande

"Mycket patinerad bubbla som kan brukas som den är efter teknisk genomgång. Ytrost finns över hela bilen och några hål, (se bilder) men komplett bil. Lämplig för renovering. Blinkers fram samt ratt från nyare modell."

Beskrivning

Bilen hade reg nr DGG415, men har fallit ur registret då den stått undanställd i många år. Köparen får själv registrera in bilen igen. (Gammalt reg. bevis finns, se bilder). Bilen såldes ny till Bertil Johansson på Henån på Orust, som körde bilen i 20 år och sedan ställde undan den på sin loge. Den har har varit avställd sedan början av 1980-talet. Plockades fram av systersonen förra året och säljs nu som den står. Bilen är i orört, orenoverat originalskick. Fin invändigt och ok på utsidan, men ytrostprickar över hela bilen och rosthål i trösklar och under instrumentbrädan. Ej startad, men motorn går runt, behöver startservice, nytt batteri, nya däck och översyn av bromsar så kan den användas som den är. Mycket bra bil för renovering. (Fler bilder kommer).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  Oreggad 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad. Har stått avställd i 40 år.

 • Skick interiör:

  helt ok på insidan. Orenoverad, ok klädsel. Rostprickar på metalldelar.

 • Skick exteriör:

  Ytrost runtom, men ok undertill. Rosthål under instr. bräda och på rutram.

 • Skick helhet:

  Trevlig projektbil som behöver lite kärlek. Startservice och genomgång behövs.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Bilen avregistrerad i bilregistret då den varit avställd i 40 år. Gammalt regbevis finns så köpare kan själv regga in bilen igen genom anmälan till Transportstyrelsen om ursprungskontroll och sedan registreringsbesiktning.
Säljs oregisterad, gammalt reg nr var DGG 415.

Fakta om modellen

VW bubblan började säljas i Sverige 1948 och 1953 kom denna modell med oval bakruta. 1958 kom den fyrkantig bakruta och lite större framruta. Ovalmodellerna är idag mycket eftertraktade samlarbilar över hela välden då de har så vackra linjer som ligger nära ursprungsmodellen som kom redan 1937. Denna bil är ett mycket bra objekt att göra iordning av denna anledning. Också trevlig bil att köra och intressant historia.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13 eller maila till michael.luft@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG