Visa alla bilder
Visa film

Studebaker Dictator Cruising Sedan 3,6 — 1935

Äldre renovering som fortfarande är i fint skick. Intressant och snygg design, och dessutom en trevlig upplevelse på vägen.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ovanligt fräsch och välhållen bil som har vistats i torrt klimat (i Arizona) och aldrig varit rostig. Fräsch i motorrum och inredning. I trafik och känns bra i maskin och växellåda. Bromsar behöver justeras."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12615
CHARLOTTENBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
210 - 230 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Ovanligt fräsch och välhållen bil som har vistats i torrt klimat (i Arizona) och aldrig varit rostig. Fräsch i motorrum och inredning. I trafik och känns bra i maskin och växellåda. Bromsar behöver justeras."

Beskrivning

Dictator-modellen kom 1927, byggdes och utvecklades år för år fram till 1937. Namnet kom av att bilen hade mer modern form, teknik och detaljer än andra förkrigsbilar. Studebaker menade med dictator att den bil som dikterade förutsättningarna för andra biltillverkare att följa. Man ville säga att den var ett modernt föredöme för andra, att den var före sin tid. En liknande payoff som Audi använder idag, Vorsprung durch Technik.
Nu ägs bilen av en bilsamlare i västra Värmland som använt den för att köra bröllopsgäster och andra finkörningar. Bilen togs till Sverige 2005 från soliga Arizona och dessa nummerskyltar sitter fortfarande på. Bilen är registrerad och körklar i Sverige sedan 2007 och har använts sommartid i Västergötland av samma ägare från 2007 till 2018. I USA renoverades den på 1990-talet och var i bra skick även före renoveringen. Man ser att bilen aldrig varit svetsad eller dålig. Alla detaljer är original och är fortfarande i fint skick. Vi bedömer att bilen har gått mellan 15-20.000 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1935/1935 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  13429 miles 
 • Regnr
  XKH765 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i maskin och låda. Bilen vill nog gärna ha en service och nytt batteri, den har använts mycket lite det senaste året. Bromsar behöver servas och justeras.

 • Skick interiör:

  Mycket fräsch inredning i originalutförande som berättar sin historia. Lite solblekt tyg med hål innanför bakrutan. I övrigt hel och fin.

 • Skick exteriör:

  Fin lack och fint krom. Några smårepor, stenskott samt några mindre blåsor i lacken. Behöver en duktig och professionell maskinpolering för att få upp lystern maximalt.

 • Skick helhet:

  Trevlig bil, presentabel och fint fungerande. Originalkänslan är påtaglig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-03-30
Ursprungsbesiktning: 2018-09-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-03-30 (350101) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Besiktigad tom: - 1937-01-31
Senast godkända besiktning: 2018-09-06
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Dictator hade en sidventilmotor på 218 CID med en uppgiven effekt av 90BHP. Studebakers 35:or var formgivna av Raymond Loewy och kunde bland annat fås som Cruising Sedan med utbyggd koffert som aktuell bil har eller med flatback som då hette Custom Sedan.

Ordet diktator väcker allmän avsky, men att Hitler,Mussolini, Franco och Stalin år 1934 satt vid makten avhöll inte Studebaker från att hålla fast vid sitt sedan 1920-talet använda modellnamn Dictator för en sexcylindrig modellserie (bakgrunden till namnet kan ni läsa ovan). Eftersom den åttacylindriga hette President måste man
dock ha ansett en president vara en bättre statschef än en diktator.

Den politiska utvecklingen gjorde namnvalet pinsamt och 1938 strök Studebaker Dictator ur programmet och döpte om modellserien till Six.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG