Visa alla bilder
Visa film

Opel Rekord Coupé 1900L — 1966

Vacker coupé som bara byggdes under ett år. Såldes ny i Dalsland, en ägarfamilj nästan hela tiden, bara körd 6700 mil. Säljs nu av sonen till bilhandlaren som sålde den ny.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint originalskick. Orenoverad och lite körd. Mycket välvårdad in- och utsida gör denna bilen till en unik samlarbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12581
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 125 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint originalskick. Orenoverad och lite körd. Mycket välvårdad in- och utsida gör denna bilen till en unik samlarbil."

Beskrivning

Denna bil såldes ny till en familj i Åmål av den lokala Opel-Saab handlaren 1966. Bilen har inte körts som bruksbil utan bara använts vid utflykter och alltid förvarats i varmgarage. Den servades och rostskyddsbehandlades med jämna mellanrum och övertogs av sonen i familjen 1989. Han använde bilen som finbil till 1993, då den ställdes av. Bilen har hela tiden förvarats i samma garage. 2019 såldes bilen från första ägarfamilen tillbaka till handlaren (i Åmål) som sålt den som ny 1966. Denna handlare tänkte ha bilen som visningsbil och mascot i entreén på firman men nu har sonen där övertagit rörelsen och behöver platsen, varför bilen säljs.
Ovanligt fin originallack och bara körd 6700 mil gör bilen mer än sällsynt. Denna modell byggdes bara ett år. Har aldrig varit skadad eller rostig. Några småbättringar finns på lacken och några prickar på kromet men inget som behöver åtgärdas. Går jättefint i motor, växellåda och bromsar. 90 hkr sportmotor gör bilen pigg och kul att köra. Tillfälle för alla sim gillar vackra coupéer.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  67460 km 
 • Regnr
  BBN559 
 • Chassinummer
  123519995 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/Konstläder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inga anmärkningar.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning. Lite spår av användande på förarstolen, se bild.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin och fräsch, se bilder. Några småmärken finns på lack och krom men inget som behöver åtgärdas.

 • Skick helhet:

  Bästa samlarskick. Gör en stor rekonditionering på in- och utsidan så blir den ännu bättre.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-02-24
Ursprungsbesiktning: 1966-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2020-02-07
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Opel Rekord var Tysklands svar på Volvo, på 1960-1970 talet. Rejäla välbyggda och bra bilar som byggdes för långsträckor på Autobahn. För att höja statusen på märket togs ett antal coupémodeller fram under 1960-talet. Denna med nya karossen och 1900 L-motorn på 90 Hkr, byggdes i liten serie, under bara ett år och betraktas idag som en av de vackraste. Sällsynt och eftertraktad bil som man aldrig annars hittar i detta fina skick.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13 eller maila till michael.luft@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG