Visa alla bilder

Morris Minor Rak 4/Toppventil — 1953

Englands folkbil nr 1 konstruerad av det tekniska geniet Alec Issigonis som även är känd för att ha konstruerat den klassiska Minin/hundkojan.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En tidig Morris Minor i ett mycket trevligt skick. Bilen renoverades på verkstad i slutet av 1970-talet och har stått i garage förutom när den tillfälligtvis har tagits ut på en solig tur."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
53 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12683
ENKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En tidig Morris Minor i ett mycket trevligt skick. Bilen renoverades på verkstad i slutet av 1970-talet och har stått i garage förutom när den tillfälligtvis har tagits ut på en solig tur."

Beskrivning

Denna Morris har genomgått en fullständig renovering på en bilverkstad i slutet av 1970-talet. Då blev bl.a. motorn borrad, växellåda och bakaxel renoverade. Tidigare ägare har fört en utförlig kassabok där de allra flesta kostnader är bokförda. Bilen är helt körklar och redo att ta ut på nya äventyr.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1953-10-07 
 • Avläst mätarställning
  14019 km 
 • Regnr
  BMU836 
 • Chassinummer
  FBE31207691 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Fakta om modellen

Morris Minor visades första gången på Earls Court Motor Show, London, den 20 september 1948. Bilens idégivare och huvudsakliga konstruktör var Alec Issigonis som senare blev känd för att ha haft samma roll när det gällde Mini, i Sverige kallad Hundkojan. Morris Minor tillverkades mellan 1948 och 1971 i totalt närmare 1,6 miljoner exemplar. Den aktuella Morrisen är av Series II som tillverkades mellan 1952 och 1956 i 269 838 exemplar. Den har en 803 cc fyrcylindrig motor kopplad till en fyrväxlad låda. Den stillsamma accelerationen från 0 till 97 km/h tar 52 sekunder.

Morris Minor fanns i flera olika varianter, 2-dörrars, 4-dörrars, stationsvagn, van och pick-up. Alla lika älskade av sina ägare.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Johan Ålander på telefon +46 705 80 91 17 eller maila till johan.alander@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG