Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 S — 1958

Föregångaren till Mercedes klassiska Sonderklasse från varumärkets formmjuka decennium i ett vackert använt och inslitet skick. Vårdad under mer än 25 år av nuvarande ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes från den gamla skolan. Trots små lackskador från en äldre lackering känns bilen gedigen och äkta. Den bär stolt sin historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
112 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12545
STRÖMSNÄSBRUK
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes från den gamla skolan. Trots små lackskador från en äldre lackering känns bilen gedigen och äkta. Den bär stolt sin historik."

Beskrivning

I internationella entusiastkretsar har den inofficiellt Ponton som tilläggsbeteckning på grund av de bulliga, runda formelementen som påminner om pontoner till olika flytetyg. Den formen gav också det svenska – lite mindre charmiga – entusiastnamnet Bull-Merca. Mercedes första bil med självbärande kaross och egentlig föregångare till alla stor-Mercedesar med både E och S i mellannamn. Karossen delades delvis med de mindre glamorösa småsyskonen, men kännarna kan detaljerna som skiljer, och påpekar det gärna. 220 S var till exempel nästan 20 centimeter längre. Det här exemplaret såldes nytt i Dalarna där en ägare köpte bilen i slutet på 70-talet. Den hade då trillat ur registret och efter renovering registrerades den igen 1980. Bilen fick dagens benvita lackering vid renoveringen efter att ha varit blå i fyndskicket. Elfenbensvit är också ursprungsfärgen från fabriken enligt plåten i motorutrymmet, DB608 Elfenbein.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1980-07-18 
 • Avläst mätarställning
  54207 km 
 • Kw / hk
  78 / 106 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit DB 608 Elfenbein 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ett friskt batteri och sexan mullrar lätt igång med ett tryggt inneboende välbekant ljud, inklusive ett typiskt ventiltickande. Rattväxelspaken löper lätt, och koppling och växellåda är som förväntat samspelta. Bromsarna drar lite snett, men bilen har vid dokumentationstillfället inte körts på ett par år. Den är inte besiktigad sedan 2014 och säljs obesiktigad. Bilen skulle må bra av en rejäl körövning med mycket bromsmotion och en genomgång av bromsarna efter det.

 • Skick interiör:

  Träinlägg och tygmaterial i är fint skick, förutom förarstolen som har ett par slitageskador. Sannolikt går det att hitta originaltyget idag och en omklädning av förarsätet borde vara en lätt uppgift. I övrigt håller detaljerna en fin finish, tygtaket med lister är snirikligt vackert i hela sin utformning.

 • Skick exteriör:

  Välvårdat yttre med en äldre omlackering som är gjord för över 40 år se'n. Några krackeleringsskador och färgsläpp på höger sida. Nuvarande ägare köpte bilen i detta skicket, han har vårdat den väl och osentimentalt entusiastbrukat den sparsamt genom åren. Och hela bilen utstrålar just det; en nedtonat vacker, oöm och rejäl självsäker värdighet som bara en Mercedes med det världsberömda onomatopoetiska (ljudhärmande) tjoffklonket i dörrstängningen kan göra.

 • Skick helhet:

  Som helhet ger den här Ponton-Mercan ett gediget intryck och representerar på alla sätt den kvalitetskänsla som en Mercedes från dessa årgångar förmedlar. En lack med några krackeleringar här och där som egentligen inte skämmer intrycket, utan snarare berättar bilens historia. För någon som försiktigt vill förädla skicket är det just nämnda lackskador och slitaget på förarsätet det som sticker ut. Eller låt helt enkelt de klassiska Mercedes-filtarna ligga kvar över framstolarna och fortsätt att köra bilen som den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-08-28
Ursprungsbesiktning: 1980-07-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-07-18
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2018-08-24
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG