Visa alla bilder
Visa film

Lotus 23 replica — 1996

Skarp tolkning av sextiotalets lilla lätta racersportvagn Lotus 23, en svenskbyggd replica med en lika rolig som överraskande kraftkälla.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körglad konstruktion, verkar vara välbyggd i hemmagaraget på 90-talet. Bilen har fått några förbättringar av tidigare ägare, främst på kyl- och avgassidan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12604
VADSTENA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Lotus 23 replica?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körglad konstruktion, verkar vara välbyggd i hemmagaraget på 90-talet. Bilen har fått några förbättringar av tidigare ägare, främst på kyl- och avgassidan."

Beskrivning

En Lotus 23-tolkning med rörramskonstruktion, en motor från Alfa 33 och en framvagn från Triumph Spitfire. Bilen är registrerad, besiktigad och godkänd.
Körglad och välkomnad av Lotus-klubben, trots bilens italienska hjärta. Eller kanske just tack vare det. Bilen konstruerades och byggdes av Jan Andersson i Gråbo, norr om Göteborg, en entusiast som har många snygga och funktionella sportvagnstolkningar/byggen på sitt samvete. Karossen är gjuten från formar från en original Lotus 23 och alla mått stämmer därför överens med originalet.
Jan Andersson gjöt enligt uppgift 14 stycken karosser, och nuvarande ägaren har en av dessa. Den har dessutom originalets täckta bakre hjulhus och en eventuell köpare får en möjlighet att fördelaktigt även köpa den karossen separat efter överenskommelse med ägaren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1997-06-01 
 • Avläst mätarställning
  7404 km 
 • Kw / hk
  80 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn har ett lågt effektuttag, men Alfas lilla boxerfyra från Alfa 33 ger bilen pigga egenskaper och ett fint ljud. En tidigare ägare modifierade avgasystemet till vad det är idag – snyggare och mer effektivt. Vidare försågs bilen med eldrivna vattenpumpar för bättre cirkulation till kylaren fram. R-däcken som sitter monterade nu är förhållandevis nya och ger ett vettigt grepp på banträffarna.

 • Skick interiör:

  Interiören ger faktiskt en känsla av en äkta vintage Lotus – spartanskt och enkelt. Elhärvan är öppen under framhuven bakom instrumentpanelen och därmed lättåtkomlig, även om det är många sladdar som avskräcker. Detaljarbetet är ändå trevligt utfört och dörrar och huvar fungerar relativt smärtfritt och praktiskt för att vara en civil egenbyggd racersportvagn för gatan.

 • Skick exteriör:

  Låg, liten och lätt. Förlagan var just det också, och det här är en bil för banan och de asfaltsjämna småvägarna. Runt 110 hk, och låg vikt som sagt, 620 kg i tjänstevikt. Men störtbågen är bara för the looks – den sitter fast i akterhuven, inte i chassit. Lackeringen har hållit sig bra och det finns två uppsättningar fjädrar, den gatu- och fartguppsvänliga lite högre som syns på bilderna och ett lägre set som ger bilen en mer originaltrogen profil för bankörning.

 • Skick helhet:

  En minst sagt speciell sportvagn för entusiasten med hjärta för körglädje och med en smak för en skön mångfald under plastkarossen. Den tekniska kvaliteten och bilens maskineri gör den förhållandevis lättskött för alla typer av mekaniker och förare. Positivt är också att Lotusklubben mer än gärna välkomnar bilen och därmed även dess nya eventuella ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-05
Ursprungsbesiktning: 1996-06-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1997-06-01
Besiktigad tom: - 2020-11-30
Senast godkända besiktning: 2019-09-18
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 913 Kr Betalningsmånad Nov 2019
Skatt betald t.o.m 2020-11-30
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG