Visa alla bilder

Jaguar S-type 3.4 — 60-tal

Jaguar S-type, 60-tal, renoveringsobjekt. Många delar finns till bilen. Idealisk för den som har ett eget projekt.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ett renoverings-projekt som aldrig blev. Bilen har sovit i 40 år. Men många fina delar finns. Motor och växellåda sitter i bilen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
2 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12636
ÖSTRA KARUP
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ett renoverings-projekt som aldrig blev. Bilen har sovit i 40 år. Men många fina delar finns. Motor och växellåda sitter i bilen."

Beskrivning

Jaguaren har aldrig varit registrerad i Sverige. Den köptes av nuvarande ägare någon gång på 80-talet med tanke på renovering. Ett projekt som aldrig blev av. Bilen är helt ok från yttertak till och med dörrar, luckor ner till skärmarnas hjulhuskanter. Det som är allra sämst med tanke på rost är tröskellådor, stötfångarfästen fram och kylarfästet som alla är hårt angripna.
Men formerna på bilen finns kvar för nödvändiga plåtarbeten. Motor och automatlåda sitter kvar i bilen. Resten – i stort sett allt finns – ligger nerpackat i kartonger. Delarna är i varierande skick, men har förvarats inomhus. Sätena är i delvis i dåligt skick och med torrsprickor. Fina trädetaljer, instrument, lyktor, kylare mm är i bra skick. Motorn har gott om olja, men ägaren har inte provat om den går att dra runt. Det finns en komplett engelsk verkstadshandbok till bilen.
Bilen är högerstyrd med automatlåda.

En intresserad köpare kan när som helst besiktiga bilen och alla delar som finns på ägarens lantställe i Skåne.

OBS! Ej fullständigt testad av BWA. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  60-tal/60-tal 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda sitter bilen. Har inte testast. Motorn har olja.

 • Skick interiör:

  Säten är i dåligt skick med sprickor. Många interiördelar med instrument och träpaneler. Se bilder

 • Skick exteriör:

  Komplett bil med alla karossdelar. Vissa delar hårt rostangripna.

 • Skick helhet:

  Reservdelsbil eller ett omfattande renoveringsprojekt. Den som är intresserad bör se bilen innan köp. Bien har aldrig varit registrerad i Sverige.

Fakta om modellen

Jaguar S-type var ursprungligen tänkt att vara en efterträdare till MK II men den sistnämnda sålde så bra att den fortsatte att tillverkas parallellt med sin tilltänkta efterträdare. S-type byggde vidare på chassit från Mk I/Mk II, men med den individuella bakhjulsupphängningen från Mk X. Modellen ersattes av XJ:n. S-type tillverkades i 25 171 exemplar under åren 1963 - 1968.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Mail: lennart@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 24 94 10

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Lennart Ström på telefon +46 705 24 94 10 eller maila till lennart@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG