Visa alla bilder
Visa film

Honda 750 (832cc) — 1971

Bland det coolaste man kunde ha på 70-talet. Muscle Mashine kit lackat i Mirra!

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Detta är ett mycket bra exemplar av den klassiska Honda CB 750. I huvudsak modifierad på 1970-talet till nuvarande skick. Många originaldelar medföljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
31 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12603
BÅLSTA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Detta är ett mycket bra exemplar av den klassiska Honda CB 750. I huvudsak modifierad på 1970-talet till nuvarande skick. Många originaldelar medföljer."

Beskrivning

Lite fakta om detta exemplar: Motor borrad till 832 cc. Nisse Hedlund kam, förgasare från Kawasaki Ninja 900, 4-1 avstämt extractorrör med Devil ljuddämpare, Mirralackat MM-kit (Muscle Machine), tuffa aluminiumfälgar från tiden, styrdämpare, dubbla bromsskivor fram, fyrkantssving för mindre flex. Många originaldelar medföljer (se bilder).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-07-06 
 • Avläst mätarställning
  20900 km 
 • Regnr
  BBT408 
 • Chassinummer
  CB7501088230 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart Mirra 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nybesiktigad. Välbyggd.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Någon svag repa på vänstersidan av tanken. Skada längst fram på den främre skärmen.

 • Skick helhet:

  En stark 4. Den går bra och ser mycket bra ut.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-06-26
Ursprungsbesiktning: 1971-07-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1971-07-07
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2020-04-06
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Honda CB750 introducerades 1969 på den amerikanska och europeiska marknaden. Honda hade mestadels bara tillverkat mindre motorcyklar, men det var de bäst på åtminstone om det var försäljningssiffror som räknades. Samtida motorcykeltidningar beskrev Honda CB750 som den mest sofistikerade motorcykeln någonsin och som ett mästerstycke.
Honda CB750 uppskattades av framförallt för dess toppfart 190 km/h, motorns silkeslena gång, chassiets bekväma gång, den elektriska starten så att man slapp den klassiska kicken och dess bakslag som kunde slå av smalbenet på den mest härdade mc-förare. Den satte ett modernt tänkande på kartan när det gällde motorcykelproduktion. Både de amerikanska och engelska motorcyklarna fick se sig besegrade på ett flertal plan av Honda CB750.

Honda CB750 hade en fyrcylindrig, luftkyld, tvärsställd motor med en överliggande kamaxel på 736 cc. Från 1979 fick de dubbla överliggande kamaxlar. Det tillverkades cirka 77 000 exemplar av CB750K1 som detta exemplar är.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Johan Ålander på telefon +46 705 80 91 17 eller maila till johan.alander@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG