Visa alla bilder
Visa film

Borgward Isabella coupé TS 1.5 — 1958

Vacker femtiotalscoupé från ett insomnat klassiskt tyskt varumärke. Prisbelönt äldre renovering som har hållit sig väldigt fint genom åren.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"En Borgward-coupé i ett vackert renoverat skick. Rejäl mekanisk körkänsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
237 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12541
STRÖMSNÄSBRUK
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
250 - 270 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"En Borgward-coupé i ett vackert renoverat skick. Rejäl mekanisk körkänsla."

Beskrivning

Ännu en pärla från Arne Gunnarsson samling. En slank och snygg coupé-modell i ett härligt skick. Använd och körd på många veteranbilsrallyn, men också vårdad med omsorg. Borgward var ett litet märke och har idag en stark supporterskara i entusiastvärlden.

Den nuvarande ägaren berättar:
"Bilen har helrenoverats av Inge Olsson i Söderköping, som också fick pris för den som "näst vackraste bilen" på någon stor träff. Jag hade alltid tyckt att detta var en av de finaste bilar jag sett. Jag tog kontakt med Inge och frågade om den möjligen var till salu. Inge svarade då att han möjligen kunde tänka sig att byta om jag hittade en riktigt fin Studebaker coupé från sent 50-tal. Det hittade jag inte och tiden gick, men jag hade kontakt med Inge då och då. Plötsligt hade han bytt in bilen på en bilfirma i Söderköping. Inge hade blivit sjuk - kanske rörelsehindrad - och behövde en bra bruksbil, så därför bytte han in den. Jag kontaktade bilfirman och fick köpa "Bellan". Jag gav bilen till min hustru Ingalill. Jag tyckte det var en vacker dambil."

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1994-05-06 
 • Avläst mätarställning
  93930 km 
 • Regnr
  AEW400 
 • Chassinummer
  346634 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Röd/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det andas tysk mekanisk precision när man tar sig genom växlarna, motor och låda lirar fint tillsammans. Överhuvdtaget känns bilen sammansatt och stabil med femtiotalsmått mätt.

 • Skick interiör:

  Plastblomsvasen hänger där som sig bör och resten av inredningen är ren, fräsch och fin förutom en fuktfläck på höger golvmatta. Sätena är klädda med galon i fin skinnimitation och udda färgkombination..

 • Skick exteriör:

  Äldre renovering, lackeringen är i fint skick. Har vunnit priser som till exempel "vackraste europeiska bil" och den udda utmärkelsen "näst vackraste bil". Notera även den udda insektsavvisaren på motorhuven, en extrautrustningsdetalj från dåtiden.

 • Skick helhet:

  En ovanlig coupé från Bremen i ett ovanligt trevligt skick. Den här bilen bär med sig körglädje och vanlig glädje överallt dit den kommer, ståendes eller körandes.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG