Visa alla bilder
Visa film

Volvo V70 D5 A-traktor "Välgörenhetsauktion" — 2005

Tidningen Bilsports A-traktor projekt. Säljs till förmån för Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En spännande välbyggd A-traktor enligt de senaste rönen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13380
AVESTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo V70 D5 A-traktor?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En spännande välbyggd A-traktor enligt de senaste rönen."

Beskrivning

Detta är en före detta tjänstebil hos förlaget (Fabas) som ger ut motortidningen Bilsport. Man har kunnat följa projektet i en serie av artiklar som publicerats i Bilsport. I artiklarna tar man upp vad som gäller och vad man bör tänka på om man vill bygga en A-traktor enligt de senaste reglerna där man bl.a. kan bygga om en modern bil genom att i första hand modifiera mjukvaran i motorstyrningen. Det tas också upp regler gällande viktfördelningen som är viktigt att tänka på. Ämnen som också berörs är om man ska bygga på en fyrhjulsdriven bil eller om det går bra med en tvåhjulsdriven. Sedan har den också byggts om med en kraftfull ljudanläggning för att tiden ska gå fortare.
Kort info från bilbyggaren, Gunnar Ljungstedt: Bilsports A-traktorprojekt byggt på en av tidningens tjänstebilar i en artikelserie på fem delar (Bilsport 01-05/2021) för att belysa de nya förenklade A-traktorreglerna och med hjälp av meriterade företag och bilbyggare få till ett riktigt mönsterbygge. Förutom anpassningen av bilen till traktorreglementet genom hastighetsreglering, viktjustering och igenbyggnad av baksäte och lastutrymme byggdes ett rejält ljudbygge och traktorn fick en makeover med lite styling. Traktorn är nyservad och har precis fått ny kamrem, vattenpump och startbatteri. En uppsättning dubbade vinterhjul medföljer. Hela köpeskillingen vid försäljningen går oavkortat till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse, en stiftelse som varje år delar ut cirka fyra miljoner till cancerforskning, så du köper inte bara en välbyggd A-traktor – du bidrar till cancerforskningen också!

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2005/2005 
 • Första registreringsdatum
  2005-05-31 
 • Avläst mätarställning
  443714 km 
 • Kw / hk
  120 / 163 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Halvskinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ett bra bruksskick.

 • Skick interiör:

  Baksätet är urmonterat för att få plats med kraftfulla högtalare.

 • Skick exteriör:

  Ett bra bruksskick med mindre repor och skav.

 • Skick helhet:

  En nybyggd A-traktor på en 44 000 mila Volvo V70 i fint brukskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-12-01
Ursprungsbesiktning: 2005-05-13 (EEG) (Ombes:20210114)
Datum i trafik första gången: 2005-05-31
Senast godkända besiktning: 2020-11-30
Besiktigad tom: - 2022-11-30
Årsskatt: 810 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

A-traktorn är i grunden en Volvo V70 D5 med 5-stegad automatlåda. Hastigheten regleras med Loh Electronics H-Can som styr det elektriska gasspjället. Tjänstevikten har ökats till 2.010 kg, dels genom ljudanläggningen och dels genom en 125 kg tung viktlåda stadigt förankrad i bilens original fästpunkter. Galler byggda i 50x50 mm-nät med kallvalsad kant, snyggt monterat i befintliga fästpunkter. Motor: D5244T, 2,4-liters turbodiesel.
Effekt: 163 hk vid 4.000 rpm, max vridmoment 340 Nm mellan 1.750 och 2.750 rpm.
Fälgar: Ocean Cruise Black Polish 8,5x19, ET45. Däck: 235/35-19 (dubbade vinterhjul ingår).
Inredning: Original fram, demonterat baksäte, igenbyggt baksäte och bagageutrymme med MDF-låda och 50x50-galler, viktlåda i tre millimeters stålplåt fylld med betong.
Billjud: Alpine ILX-W650BT huvudenhet, Phoenix Gold SX65CS framsystem, två stycken ”raggarplankor” med fyra Edge EDBPRO65RX, 120-liters baslåda med dubbla Edge EDP122SPL. Tre slutsteg, Stetsom EX3500EQ-2, Edge EDA200.4 och EDA350.2. Två Mastervolt AGM-batterier

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG