Visa alla bilder

Volvo PV 544 B16B — 1960

En tidig 544 som också tidigt blev en entusiastbil, redan när den bara var ett par år gammal. Och som sådan förblev den orörd och vackert vårdad.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Roligt, återhållsamt och kvalitativt pyntad och förädlad under tidigt sextiotal efter en ägares dåtida preferenser."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13289
VADSTENA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Roligt, återhållsamt och kvalitativt pyntad och förädlad under tidigt sextiotal efter en ägares dåtida preferenser."

Beskrivning

Den här ovanliga PV:n startade sitt liv som en övningsbil. Det kan enligt uppgift ses efter hålet av en bakre vindrutetorkare. Men redan 1961, när den är ett år gammal, köper en ny ägare bilen, och den mannen kom att äga den i 47 år. Den då nya, glada och tekniskt bevandrade ägaren hittade och beställde amerikanska och Volvoentusiastiska tillbehör från USA, konstruerade snillrika verktygshållare i bagageutrymmet och fixade till någon form av bäddbar konstruktion i baksätet vilken inkluderade en vev till ryggstödet och en liten kompressor med slang till att blåsa upp luftmadrassen med. Vidare pyntades bilen med hållare för extra tutor fram (just nu omonterade, följer med), extraljus och röda detaljer i radioantenn och fälgar. Så fick bilen se ut och rulla i 47 år, och aldrig på vintern. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2008 och har vördnadsfullt vårdat bilen och dess skick i detta utförande sedan dess.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  30 404 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskin och låda går och låter fint, och bilen har under hela sin livstid varit tekniskt välservad och välunderhållen, och har alltid fungerat klanderfritt. Enligt vår bedömning är bilens mätarställning korrekt; vägmätaren har passerat 10 000 mil och bilen har totalt rullat 13 000 mil.

 • Skick interiör:

  Helt och rent, framstolarnas klädsel är någon gång omklädda med rätt tyg enligt originalspecifikation. Den på sextiotalet uppdaterade trä- och träliknande interiören är i ett väldigt fint patinerat skick.

 • Skick exteriör:

  Orörd med en snygg originallack och yttre, men skärmarna har enligt uppgift fått en ny lack någon gång under åren. I övrigt är det här en bil bil som bara brukats en vinter under hela sin existens; den första, det året som bilen tjänstgjorde som en övningsbil vid en trafikskola.

 • Skick helhet:

  Sammantaget en bil som i egentlig mening är en fantastisk orörd dokumentation av en på den tiden snyggt personlig uppgraderad tolkning av en folkhemsbyggare. Och dessutom i ett härligt välvårdat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1970-10-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-07-18
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG