Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 123 GT — 1967

Ovanligt vit och vacker Norrlands-GT, kvalitetsrenoverad från grunden med alla attraktiva tillbehör.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Riktigt fin 123 GT i en för modellen ovanlig kulör. Genuint och äkta helhetsintryck."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
358 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13366
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 123 GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Riktigt fin 123 GT i en för modellen ovanlig kulör. Genuint och äkta helhetsintryck."

Beskrivning

Det här exemplaret såldes nytt i Norrland och brukades i trakterna runt Jokkmokk fram tills nuvarande ägare köpte bilen osedd och den fick åka tåg och godsvagn ner till Halland. Då började den grundliga renoveringen och ägaren har njutit av sin fin-GT i drygt 2 000 mil sedan den blev färdig.

Klicka här för att se film

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1966-10-11 
 • Avläst mätarställning
  11 975 km 
 • Kw / hk
  71 / 97 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Brun vinyl 
 • Färg
  Pärlvit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn helrenoverad med nya delar och växellådan har varit "hemma" i växellådsfabriken i Köping och fått en genomgång. Allt är uppmätt, utbytt om behovet fanns och kontrollerat. Maskinen låter tvåtumstufft och har en bra känsla i samspelet mellan motorgång och transmission.

 • Skick interiör:

  Original och orörd inredning, de tobaksbruna stolarna är hela och rena. Originalratt och original varvräknare förstås, och avläggningshyllan under instrumentpanelen är ett praktiskt extra originaltillbehör. Klockan till höger må vara en Volvo-klocka, men är en egen tolkning från den nuvarande ägaren. Den nyare musikanläggningen hänger fixerad vid värmereglagen utan borrning eller någon annan åverkan. Lätt att demontera, med andra ord.

 • Skick exteriör:

  Pärlvit i original var en lite ovanligare färg när 123 GT lanserades och levererades. Lacken är bländande vit och i ett vackert skick. Blänkande krom, rätt backspeglar, rätt extraljus och rätt fästen på stötfångarna. Och breddade plåtisar med lågprofilerade däck, det tycker den nuvarande ägaren om.

 • Skick helhet:

  En 123 GT i ett sådant skick som den kvalitetsmedvetne samlaren och/eller entusiasten förväntar sig. Den här fin-Amazonen vågar du använda, ta den på lokala glassätarturer eller långa Europapassager, det vill och kan den. Men bilen gör sig lika fint i ditt vardagsrum som en installation om du skulle vara lagd åt det stillastående hållet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-04-23
Ursprungsbesiktning: 1966-10-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-10-11
Senast godkända besiktning: 2018-04-25
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

När Volvo presenterade Amazon 123 GT 1967 var den avsedd för de som inte hade råd med en 1800S – eller kanske behövde en mer praktisk men sportig vagn. Nya GT byggde på tvådörrars Amazon. Växellådan var samma fyrväxlade med Overdrive.
123 GT var bland annat utrustade med dubbla backspeglar på skärmarna, Hella dim- och fjärrljus, snobbringar, varvräknare på instrumentbrädan och treekrad sportratt, radialdäck, starktonshorn, kromade fällbeslag samt belysning i motorrum och bagage.
123 GT var utan tvekan den dyraste Amazonen. 1967, när den billigaste Favoritmodellen med treväxlad låda kostade 15 300 kronor gick en 123 GT på hela 18 800 kronor.
Under 1967 var Volvo Amazon Sveriges mest sålda bilmodell men under andra halvåret passerade nya 142 och 144.
1968 försvann Amazon 123 GT från svenska marknaden och året därpå herrgårdsvagnen. Sommaren 1970 tillverkades den sista Amazonen.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG