Visa alla bilder

Volvo 164 (B30) — 1972

Volvos flaggskepp på sjuttiotalet. Här i ovanligt fint skick och trevlig färgkombination, pärlvit med ljusblå skinnklädsel.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Äldre karossrenovering som stått sig mycket bra. Går fint i motorn och växlar fint. Ovanligt fin i detaljer och orginalinredning med några sprickor i skinnets sömmar (lätt att åtgärda).."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13421
VAGNHÄRAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 164?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Äldre karossrenovering som stått sig mycket bra. Går fint i motorn och växlar fint. Ovanligt fin i detaljer och orginalinredning med några sprickor i skinnets sömmar (lätt att åtgärda).."

Beskrivning

Denna bil har haft fem brukare och gått i mellansverige och Stockholm större delen av sin tid. Sedan 2002 har den varit entusiastbil. För snart 20 år sedan fick karossen en uppsnyggning med omlack. Även motorrum och runt dörrar lackades. Bilen ser alttjämt mycket fin ut. Rak och fin i plåten och korrekt passform på springor och detaljer.
Nyligen utförda reparationer: Nyrenoverade bromsar och fälgar. Nya däck. Nyservad. Rostfritt avgassystem. Topplock konverterat till blyfritt. Kamdrev bytta.
Sammantaget en ovanligt fin 164:a som är klar att användas för finåkning utan åtgärder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1971-12-27 
 • Avläst mätarställning
  290100 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och bra drag i den raka sexan. Alltid lika trevligt att köra dessa bilar. Detta exemplar inget undantag.

 • Skick interiör:

  Fina dörrsidor, mattor och innertak. Bra skinnklädsel som skulle behöva en rengöring och infettning för att bli i toppskick. Öven några sömmar behöver rättas till - sys om, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Ovanligt fin kaross. Hel och fin. Några dammkorn i lacken och stenskott finns.

 • Skick helhet:

  Trevlig hobbybil i representativt samlarbilsskick. Gör en klädeltvätt och rep. av sömmarna så får du en representativ klassiker i toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2006-10-10
Ursprungsbesiktning: 1971-12-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1971-12-27
Senast godkända besiktning: 2020-10-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Med Volvo 164 tog Volvo klivet upp till lyxbilssegmentet igen. Med 3-liters sexa och längre kaross samt påkostad inredning så ger bilen en helt annat intryck och körkänsla jämfört med 140-modellen.
Slitstark motor och växellåda gjorde dessa bilar mycket uppskattade i USA. 1973 kom de infällda dörrhandtagen men i övrigt är det den gamla rena karossen som många tycker är den vackraste. Särskit i pärlvit kulor, lika läcker och oemotstånlig som en gräddbakelse tycker vi.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG