Visa alla bilder

Volkswagen 1302 — 1972

Sjuttiotals-Bubbla i ett charmigt originalskick med tecken på delvis omlackering. Avställd i mitten av åttiotalet och därmed konserverad sedan dess.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Brukad under endast 13 år och knappt 10 000 mil. Delvis omlackerad. Någon buckla, men rejält rostskyddad och i övrigt osliten. Den här värderingsmannen säger också att det är ett stort plus för den fina tvåradiga registreringsskylten bak."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13240
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1302?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Brukad under endast 13 år och knappt 10 000 mil. Delvis omlackerad. Någon buckla, men rejält rostskyddad och i övrigt osliten. Den här värderingsmannen säger också att det är ett stort plus för den fina tvåradiga registreringsskylten bak."

Beskrivning

Den här trevliga 1302:an har förmodligen tillbringat sitt liv med en ägare innan köptes av samlaren vars dödsbo nu säljer den. Den senare köpte bilen i juli 1985 och ställde av den inomhus en månad senare. Och där stod den. Och där står den fortfarande.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-03-06 
 • Avläst mätarställning
  98 450 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda känns bra, men automatchoken behöver justering och det luktar avgaser från något läckage i värmesystemet. Vidare behöver bromsarna ses över, de ligger på lite.

 • Skick interiör:

  Överraskande hel och ren inredning i ett, enligt vår bedömning, ovanligt bra originalskick.

 • Skick exteriör:

  Marinablau originalkulör med några småskador där en buckla på höger framskärm står ut mest. Bilen verkar också vara rostskyddad med breda penseldrag där lite rostskydd tittar ut på skärmar och front. Lätt att tvätta bort, förmodligen. Delvis omlackerad, man kan skönja färgskiftningar och några kederlister är överlackerade.

 • Skick helhet:

  Rolig 1302:a att lägga lite jobb på. Förhållandevis enkla åtgärder; bromsar, lite förgasarjobb, värmekamrar, nya däck, allmän puts och städning. Och dessutom, bilen har de fina första aluminiumskyltarna från det nya registret 1972 och den tvåradiga skylten bak har ett skattekvitto kvar från 1981. Fint.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1985-08-29
Ursprungsbesiktning: 1972-03-06 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-03-06
Senast godkända besiktning: 1984-09-24
Besiktigad tom: - 1986-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG