Visa alla bilder

SAAB 95 3-cyl/tvåtakt — 1969

En ovanligt ovanlig Saab. Bakdaterad med en tvåtaktsmotor.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett något udda brukskick med en lack som behöver ses på avstånd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13377
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett något udda brukskick med en lack som behöver ses på avstånd."

Beskrivning

Denna Saab 95 är entusiastiskt svetsad med bruksskick som mål. Lacken är en variant av garagelack utan större finish men kulören känns rätt. Bilen har fått sin V4-motor ersatt av en trecylindrig tvåtaktsmotor från en tidigare årsmodell. 95:an är ej registreringsbesiktigad med denna motor. En radio är monterad men ej funktionstestad. Ett original stort Saabtakräcke finns samt en dragkrok.

Bilen får anses som ett rullande renoveringsobjekt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1968-08-30 
 • Avläst mätarställning
  10 954 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen behöver en genomgång då den inte körts mycket på senare år. Växellägena är en aning svårhittade.

 • Skick interiör:

  Bra bruksskick. En skada på förarstolen samt sprickor ovanpå instrument brädan.

 • Skick exteriör:

  En lack som ser bra ut på 10 meters håll. En äldre plåtrenovering som inte är gjord enligt nuvarande gammelbilsstandard.

 • Skick helhet:

  En kul bil som behöver en entusiast för att bli som sitt forna jag. Men ingenting är omöjligt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-11-01
Ursprungsbesiktning: 1968-08-30 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-08-30
Senast godkända besiktning: 2016-04-12
Besiktigad tom: - 2018-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Saab 95 är en svensk personbil som tillverkades mellan 1959 till 1978. 95 modellen var en liten kombi variant som klarade av att rymma sju personer samtidigt i bilen, gäller däremot bara årsmodellen fram till 1975. Detta tog Saab bort på grund av säkerhetsskäl och placerade istället ett reservhjul.

Varje årsmodell av Saab 95 fick lite olika modifieringar exempelvis så fick årsmodellen från 1962 säkerhetsbälte som standard, 1963 årsmodell fick bättre värme och ventilation. Just årsmodellen från 1969 fick lite större modifieringar nya rektangulära strålkastare, blinkers, parkeringsljus, navkapslar och stötfångare. 1969 årsmodellen fick även bromsservo, rattstång av säkerhetstyp och förbättrade stolar.

Tillverkningen uppgick till 110 527 st exemplar av saab 95.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG