Visa alla bilder

Rover 90 6-cyl — 1954

Formskön Rover, lyxmodell i välhållet orört originalskick. Fin skinnklädsel och 6-cylindrig motor ger lyxbils känsla. Behöver teknisk översyn. Har stått obrukad i 20 år.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Orörd originalbil som behöver start service då den ej körts på lång tid. Intullad i Sverige från Norge. Säljs oregistrerad. Handlingar finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13338
ÅMOTFORS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover 90?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Orörd originalbil som behöver start service då den ej körts på lång tid. Intullad i Sverige från Norge. Säljs oregistrerad. Handlingar finns."

Beskrivning

Denna bil togs in till Sverige 2002 från Norge av nuvarande ägare när han flyttade från Norge till Värmland. Bilen är intullad och papper finns för att registrera in bilen i Sverige.
Bilen säljs oregistrerad men alla avgifter betalda utom ansökan till transportstyrelsen. Detta får köparen göra själv.
Bilen är helt original, orenoverad, i välhållet bruksskick, lack och inredning i original. Ytrost finns på nedre kanter och undertill. Bilen har ej varit körd på 10 år och ej provstartad nu. Motor går att dra runt för hand. Bilen säljs som projekt bil för startmek och inregistrering. Se bilder och ring gärna tidigare ägare för mer information, 079-3378087 Erik.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  52 768 km 
 • Kw / hk
       / 88 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt men är ej startad på många år. Skick okänt.

 • Skick interiör:

  Se bilder, röd skinnklädsel och fint originalskick. Välvårdad

 • Skick exteriör:

  Originalskick, sliten lack som behöver en polering, då blir den snygg. Ytrost nertill och på kanter. Även ytrost undertill.

 • Skick helhet:

  Ett orört objekt i ett bra grundskick för renovering eller bara ha den som den är. Helt ok bil efter lite puts och teknisk genomgång.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad. Intagen från Norge. Handlingar finns, för att kunna göra ursprungskontroll, för att efter detta registrera in bilen i Sverige.

Fakta om modellen

Rover 90 är tredje modellen i Rovers P4 serien som är en mellan lyx-klass salongs bil. P4 Serien startade produktion 1949 tills 1964 och Rover 90 tillverkades mellan 1953 till 1959. Rover 90 var den populäraste modellen av hela P4 serien. Vid slutet av produktionen när den ersattes av Rover 100 hade det tillverkats över 35 000 Rover 90 exemplar.

Rover 90 hade även likheter med föregående modeller Rover 60 och 70. Bland annat så fick Rover 90 mer bagageutrymme, större bakruta och direktörs blinkers.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

h6 class="u-textMedium">Allmänt om skicket på fordonen

 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG