Visa alla bilder

Rolls-Royce Silver Shadow Mk1 6.8 V8 — 1975

Svensksåld sjuttiotals-Silver Shadow i ett osedvanligt fint skick och med låg körsträcka. Samma ägare sedan 1982.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin lack, kaross och inredning. Full historik. Ingen rost eller skador."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
310 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13229
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Shadow Mk1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin lack, kaross och inredning. Full historik. Ingen rost eller skador."

Beskrivning

Den leverardes av generalagenten Förenade Bil 1976. Därefter brukades den någorlunda sparsamt i sju år, fram till 1982, då nuvarande säljare köpte den. De senaste 39 åren har den bara använts vid högtidliga tillfällen och i olika perioder stått utställd på Arvika fordonsmuseum. Den har också startats upp och varmkörts med jämna mellanrum.

Nu säljs den för ägarens dödsbo. Bilen är i mycket fint originalskick, lack och inredning är original. En bil att fortsätta att vårda på rätt sätt. Lättstartad, svarar fint, växlar mjukt och har bra bromsar. Original handlingar medföljer. En teknisk service kan vara på sin plats eftersom det kan vara flera år sedan, även om den inte körts så mycket.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1978-05-03 
 • Avläst mätarställning
  91 828 km 
 • Kw / hk
  275 / 374 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Mörkblått skinn 
 • Färg
  Ljusblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor, låda och bromsar känns som de ska göra. Bilen ger det gamla fina kvalitetsryktet och lyxiga känslan på något sätt en rättvisa. I synnerhet känslan.

 • Skick interiör:

  Välvårdad och sällsynt vackert använd. Normala spår av ett försiktigt och återhållsamt brukande. Normalt i en annan mening än normalt vardagsbrukande, alltså.

 • Skick exteriör:

  Fin lack, endast några smårepor och stenskott finns om man tittar noga. Står i entrén på Arvika fordonsmuseum. Visas på museets vanliga öppettider.

 • Skick helhet:

  I kraft av att vara levererad av generalagenten, vara utrustad med tidstypiska svenska lagspecifika nyttodetaljer som lykttorkare och stänkskydd och i kombination med ett exceptionellt fint skick, är det här förmodligen ett av Sveriges mest genuina och finaste exemplar av modellen Silver Shadow.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-07-01
Ursprungsbesiktning: 1978-05-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1978-05-03
Senast godkända besiktning: 2018-09-04
Besiktigad tom: - 2021-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Modellen tillverkades från 1965 till 1980 i 16000 exemplar och blev den mest sålda och populära Rollsen genom tiderna. Här i Sverige är denna bil ett sällsynt exemplar eftersom den är såld ny i Sverige och som sådan vänsterstyrd, (det såldes endast en handfull bilar per år i Sverige) De flesta på marknaden idag är importerade från England och därmed högerstyrda. Dessutom är det näst sista året med de smala vackra stötfångarna, som försvann 1977.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG