Visa alla bilder

Rolls-Royce Silver Shadow Mk1 6.8 V8 — 1975

Högerstyrd. Utställningsbil från Sparreholms Bilmuseum. Orenoverat mycket fint originalskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Kaross och lack i toppskick, till stora delar originallack. Fin att köra, stark motor, växlar jämt och bromsar bra. Nyservad och nybesiktigad, klar att använda för finåkning i sommar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13314
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Shadow Mk1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Kaross och lack i toppskick, till stora delar originallack. Fin att köra, stark motor, växlar jämt och bromsar bra. Nyservad och nybesiktigad, klar att använda för finåkning i sommar."

Beskrivning

Bilen har tillhört Sparreholms Bilsamlingar under 22 år. Använd vid särskilda tillställningar och annars visad på museet. 1997 importerades den till Sverige från England. 2020 såldes den till ett samlarbilsföretag i Göteborg som servat och putsat upp bilen samt åtgärdat några mindre lackskador, så att den nu är i absolut toppskick.

Högerstyrd med 6,8 liters V8 på 374 Hkr. Körsträckan är 102.582 miles vilket motsvarar 16.500 svenska mil. Bilen besiktigades i november 2020.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1997-08-18 
 • Avläst mätarställning
  102582 miles 
 • Kw / hk
  275 / 374 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat, 4-växlad 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda samt bromsar fungerar bra. All övrig teknik är också i mycket gott skick. Bilen är nyligen tekniskt genomgången av samlarbilsverstad i Göteborg. Nybesiktigad och körklar.

 • Skick interiör:

  Snyggt och rent blått läder samt instrumentbräda i valnöt. Samma snygga träslag som inlägg även i dörrarna. Inga anmärkningar

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett gott skick, inga skador eller rostangrepp. Också i övrigt en mycket fräsch solid bil som har förvarats i ett torrt museum.

 • Skick helhet:

  En av de finare högserstyrda Rolls Royce-bilar vi har haft på auktion. Dennna bil i detta fina skick är ett mycket värdigt och elegant transportmedel vid till exempel ett påkostat bröllop. "Very British Indeed".

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1997-08-18 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2020-11-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: 2020-11-19
Besiktigad tom: - 2022-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

När Silver Shadow lanserades 1965 innebar den ett stort steg framåt i utvecklingen jämfört med föregångaren Silver Cloud. Den nya modellen var visserligen både mindre, fyrkantig i sin design och inte lika attraktiv jämfört med föregångaren ansåg experterna. Men samtidigt var den nya bilen också både lättare, snabbare och hade bättre vägegenskaper än någon tidigare Rolls-modell. Tidiga versioner drivs av en 6,2 liters V-8 som ärvts från Silver Cloud III. Motorn växte sen till 6,8 liter under 1970. Drivlinan består också av GM: s Turbo Hydramatic 400 treväxlade automatlåda som är standard liksom elektriska fönsterhissar och skivbromsar runt om.

Den exemplariska interiören innehåller bland annat lädersäten, ullmatta och instrumentpanel samt dörrklädsel i valnöt. Precis vad de kräsna kunderna förväntar sig av den legendariska
lyxbilstillverkaren. ”All made in the UK” när det är som allra bäst.

Över 30 000 bilar tillverkades under de 15 år som Silver Shadow var i produktion. Den fanns i tre olika karossversioner - som 4-dörrars, 2-dörrars coupé eller cabriolet.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG