Visa alla bilder

Riley Nine Lynx — 1934

Intressant och sportig förkrigsmodell med ett förhållandevis generöst baksäte och trevligt maskineri.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett fint och renoverat utställningsskick. Bilen har inga registreringshandlingar eller liknande dokument."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
262 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13304
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Riley Nine Lynx?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett fint och renoverat utställningsskick. Bilen har inga registreringshandlingar eller liknande dokument."

Beskrivning

Utställningsbil på Arvika Fordonsmuseum och står utställd på övervåningen. Budgivare kan titta på bilen under muséets öppetider och tidigast hämta den tidigast den 10/5, den lyfts ner med truck just denna dag. Senaste hämtningsdag är 17/5.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1934/1934 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grönt skinn 
 • Färg
  British Racing Green 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är inte startad eller körd på drygt 20 år. Motorn går runt och det är ingen avancerad kunstruktion.

 • Skick interiör:

  Hel och snygg inredning, baksätets sittdyna eller dess fastsättning behöver ses över.

 • Skick exteriör:

  Fin bil med bra lack och fräscha detaljer. Tyvärr en liten buckla (transport eller parkeringsskada) på vänster framskärm med repor (bild).

 • Skick helhet:

  Representativ och bilhistoriskt intressant utställningsbil i snyggt skick. Inga registreringshandlingar, men museiförvaringen kan fungera som grund för en godkänd ursprungskontroll.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Bilen säljs oregistrerad som utställningsobjekt. Gamla registreringshandlingar saknas. Köparen får ett kvitto av Bilweb Auctions AB, där det framgår att ägaren har ägt bilen i drygt 30 år och att bilen tillhört ett museums samlingar. Med dessa underlag får köparen själv försöka registrera bilen om denne så önskar. Läs mer på https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsimport-och-ursprungskontroll/

Fakta om modellen

William Riley startade cykeltillverkning i Coventry 1898. Snart började man tillverka trehjuliga fordon. 1903 kom en encylindrig motor på 517 cc. Trehjulingarna byggdes fram till 1907. Varumärkets fyrhjuliga bilar introducerades samma år. De hade mittmonterad V2-motor och kedjedrift. Större V2-motorer kom 1908 och var placerade framtill. Dessa bilar hade trycksmörjning och var försedda med treväxlade växellådor och kardandrift.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG