Visa alla bilder

Packard Patrician V8 6.2 — 1956

Projektbil. Sista modellen av anrika Packard, som byggdes från 1899 till 1958, stor V8 och fin design gör bilen värd att renovera. Påbörjad renovering, det mesta finns med.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Projektbil som behöver rostlagning, men är solid och hel i bärande delar. Motor och växellåda samt 4 lastpalllar med delar följer med. Bilen demonterad för rostlagning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
41 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13291
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Packard Patrician?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Projektbil som behöver rostlagning, men är solid och hel i bärande delar. Motor och växellåda samt 4 lastpalllar med delar följer med. Bilen demonterad för rostlagning."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 1988, från New Jersey, nära New York. Bilen var då körbar med ytrost och mindre rosthål på skärmar och kanter. Bilen demonterades i Sverige för rostlagning och renovering. Sedan blev den stående i garaget hos en samlare i Göteborg. Motor och växellåda samt demonterade delar följer med. Säljs nu på grund av sjukdom.
Visas i Sandared efter tidbokning hos Shaun Major, tel:0709 72 4007
Packard var ett anrikt lyxbilsmärke, mest känt för sina fantastiska bilar under 1920-1940-talet, som dåtidens kändisar körde. Efter andra världskriget togs enklare modeler fram, fram till denna lyx-modell visades 1956, mycket vacker design och ny stor toppventils-V8 gjorde att den sålde bra. Några år innan hade Packard gått ihop med Studebaker och på grund av ekonomiska problem upphörde Packard som märke 1958. Studebaker fortsatte några år till och använde då denna fina V8 motor i sina modeller.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1956-03-03 
 • Avläst mätarställning
  75670 
 • Kw / hk
       / 290 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körbar, allt behöver ses över

 • Skick interiör:

  Inredning i normalt skick, ser ok ut

 • Skick exteriör:

  Se bilder. Väl värd att göra iordning, eller som donatorbil till annat projekt. Förhållandevis bra objekt

 • Skick helhet:

  Historikt intressant bil som är värd att göra iordning. Normalt skick för renoveringsobjekt. Säljs som reservdelsbil då importhandlingar saknas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Bilen intagen från USA 1988, men handlingar saknas. Eftersöks av ägarens släktingar, men ännu ej funna. Säljs därför utan handlingar, endast med kvitto, som reservdelsbil.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG