Visa alla bilder

Opel P6 Sport Coupe — 1931

En cabriocoach med svärmorslucka, GM:s amerikanska inflytande var tydligt redan två år efter övertagandet av Opel.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevligt och fint renoverat utställningsskick. Oregistrerad utan handlingar eller äldre dokument."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13306
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevligt och fint renoverat utställningsskick. Oregistrerad utan handlingar eller äldre dokument."

Beskrivning

Denna bil har tillhört samlingarna i drygt 40 år och är fortfarande lika fin. Fräsch lack och fin inredning bra krom (inga särskilda anmärkningar). Tekniskt komplett i alla detaljer så bilen bör efter service och allmän översyn vara körbar igen.

Utställningsbil på Arvika Fordonsmuseum och står utställd på övervåningen. Budgivare kan titta på bilen under muséets öppetider och tidigast hämta den tidigast den 10/5, den lyfts ner med truck just denna dag. Senaste hämtningsdag är 17/5.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1931 /1931 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn har inte varit startad på många år, men ska vara komplett och kunna köras efter normal översyn och service.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning i originalutförande. Svärmorsluckan adderar en extra charm.

 • Skick exteriör:

  Renoverat och fint utställningsskick, bilen har vårdats i museimiljö i över 40 år.

 • Skick helhet:

  Representativ utställningsbil som förtjänar att komma ut och röra sig på vägarna igen. Inga registreringshandlingar, men museiförvaringen kan fungera som grund för en godkänd ursprungskontroll.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Bilen säljs oregistrerad som utställningsobjekt. Gamla registreringshandlingar saknas. Köparen får ett kvitto av Bilweb Auctions AB, där det framgår att ägaren har ägt bilen i drygt 30 år och att bilen tillhört ett museums samlingar. Med dessa underlag får köparen själv försöka registrera bilen om denne så önskar. Läs mer på https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsimport-och-ursprungskontroll/

Fakta om modellen

Opelfabriken var sedan länge etablerad som tillverkare av cyklar och symaskiner när de fem bröderna Opel i slutet av 1800-talet, bestlutade sig för att börja tillverka bilar. De första bilarna från Opel var licens-tillverkade Lutzmanvagnar. Den första Opel-Lutzmanbilen kom 1889 och hade encylindrig svansmotor. Ett tag licenstillverkade man även franska Darracqbilar. Den första bilen av egen konstruktion presenterades 1902. Den hade en tvåcylindrig motor på 1,9 liter. Redan 1903 kom även en fyrcylindrig modell.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG