Visa alla bilder
Visa film

Mitsubishi Lancer EVO VII Grp A rally — 2003

En ovanligt välvårdad och utställningsfin Grupp A-EVO som dessutom är ovanligt oskadad för att vara en aktivt, om än omtänksamt och återhållsamt efter en omfattande renovering, körd rallybil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig och attraktiv rallybil i form av en numera japansk klassiker i ett, i sammanhaget, väldigt fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
450 010SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13363
ONSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mitsubishi Lancer?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig och attraktiv rallybil i form av en numera japansk klassiker i ett, i sammanhaget, väldigt fint skick."

Beskrivning

Bilen byggdes från en Grupp N rallybil i Finland 2002, såldes till Estland 2003 och hamnade i Sverige några år senare, 2007. Här har den fört ett lite brokigt liv innan en tidigare och den nuvarande ägaren lät göra en omfattande renovering av bilen. Alla viktiga delar; växellåda, aktiva diffar, fjädrar, dämpare, drivaxlar, fram och bakvagn, säkerhetsutrustning (stolar, bälten, släckare) och FIA-godkänd snabbtank har gått mindre än 15 mil specialsträckor. Motorn är ett kapitel för sig, den är helt nybyggd med rätt och nya originaldelar, och har totalt inte rullat mer än drygt runt 10-15 km. I köpet ingår inget reservdelspaket eller extra set fälgar, men två reservhjul, fyra pallbockar och en extraljusramp följer med.

Klicka här för att se film

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2007-05-15 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  220 / 300 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell dogbox 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tekniskt sett har den här bilen allt man kan önska i form av mekanisk och kvalitativ färskvara. En nybyggd motor med allt rätt och fint på insidan och prestandadelar som har rullat få tävlingsmil.

 • Skick interiör:

  Rent, snyggt och kolfiberfint med all utrustning som förväntas. Om man vill förlora sig i Lancer EVO-detaljnörderi kan man se en original växelspaksknopp som charmig hälsning till standardbilen.

 • Skick exteriör:

  Det man först noterar är bilens yttre finish med rätt springor mellan karosseriets delar, dörrarnas passform och rörelse och frånvaron av sliten lack. Trots det ser den ändå fint brukad ut, men i just den bemärkelsen och det sammanhanget är den till det yttre en bil för både utställning, museum eller tävlingstjänst.

 • Skick helhet:

  En Lancer EVO VII Grupp A i ett nära nyskick och dessutom i ett konkurrenskraftigt tävlingsskick gör bilen attraktiv för olika köpare, inte bara för aktiva rallyteam. Inte dåligt för en knappt 20 år gammal rallybil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-12-01
Ursprungsbesiktning: 2007-05-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2007-05-28
Senast godkända besiktning: 2007-05-15
Besiktigad tom: -
Årsskatt: 1985 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG