Visa alla bilder

Mitsubishi 3000 GT V6 4WD — 1992

En fyrhjulsdriven värsting. Modellen blev mycket eftertraktade efter att den varit med i filmen 2 Fast 2 Furious.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett bra skick även om motorn behöver renoveras efter att topplockspackningen inte höll vid den enda körningen efter besiktningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13218
HORNDAL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mitsubishi 3000 GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett bra skick även om motorn behöver renoveras efter att topplockspackningen inte höll vid den enda körningen efter besiktningen."

Beskrivning

Denna bil gjordes i ordning för att bli norrbottens snabbaste gatbil. Mycket pengar och tid lades ned för att nå målet. Efter att bilen blivit klar kördes den till besiktningen för att få sin dom. Bilen blev klart godkänd och enligt en överenskommelse med ägaren av den då snabbaste gatbilen i norrbotten, en Porsche på runt 600 hk, kontaktades denne för att bestämma tid och plats för ett race. Det skedde inom någon timme. Bilarna ställde upp, flaggan föll och kampen startade med ett vrål från vassa motorer. Först över mållinjen var denna Mitsubishi 3000 GT. Ingen har hitintills slagit den. Kanske beroende på motorhaveriet som inträffade under slutet av repan mot Porschen. Troligtvis fick motorn för lite bensin i en cylinder varför en kolv gick sönder. Den uppskattade effekten var runt 800 hästkrafter. Byggaren tröttnade och sålde bilen innan reparation. nuvarande ägare har talat med byggaren som rekommenderar att man skaffar delar från ett 600 hästars kit istället, så blir bilen mer körbar på gatan, när den ska renoveras.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992 
 • Första registreringsdatum
  2002-02-12 
 • Avläst mätarställning
  140 000 km 
 • Kw / hk
  206 / 280 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/4WD 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn behöver renoveras efter att topplockspackningen och en kolv inte höll vid den enda körningen efter besiktningen.

 • Skick interiör:

  Bruksskick, med trasig klädsel på förarstolen.

 • Skick exteriör:

  Brusskick med repor och skav. Fina fälgar.

 • Skick helhet:

  Ett bra objekt att renovera och bygga vidare på.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-05-29
Ursprungsbesiktning: 2002-02-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-02-26
Senast godkända besiktning: 2019-05-07
Besiktigad tom: - 2021-01-31
Årsskatt: 3055 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Fakta om modellen

Mitsubishi 3000 GT tillverkades mellan 1990 och 2000. Detta exemplar är av den första generationen som byggdes 1990 till 1993. Den har en V6:a, med 24 ventiler och dubbla turboaggregat, på runt 280 hästar i standardutförande. För att kunna utnyttja all kraft på bästa sätt är den fyrhjulsdriven och har även en variant av fyrhjulstyrning som styr upp till 1,5 grader för att optimera snabb kurvtagning. I USA finns det färdiga reservdelssatser att köpa. De finns bl.a. i "600 hk eller 800 hk" satser. Detta exemplar har ett kit för uppskattningsvis 800 hk.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG