Visa alla bilder

Mercury Montclair cabriolet — 1958

Lätt sjuttiotals-customiserad femtiotalare, vällagrad och mognad sedan tidigt nittiotal, som med en översyn enkelt blir redo för fincruising bland 2020-talets raggers.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig och riktig jänkare i ett lagom fint och lätt customskick, tolkat av och på sjuttiotalet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
240 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13241
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercury Montclair cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig och riktig jänkare i ett lagom fint och lätt customskick, tolkat av och på sjuttiotalet."

Beskrivning

En amerikanare som faktiskt såldes som ny i England av alla länder, importerades till Sverige 1977, hängde i Småland och hamnade så småningom hos ett ungt par i Luleåtrakten där en ägare från Arvika i Värmland köpte den 1986 och körde nedåt i den då kalla våren. I Söderhamn kroknade vajersytemet och kugghjulen till den vaccumstyrda vindrutetorkarmekanismen samman och resten av resan sköttes vindutetorkarna med snöre kopplat till ett av kugghjulen. Ägaren sålde Mercuryn i början på nittiotalet till Lennart "Torpar'n Johansson från vars dödsbo bilen nu auktioneras ut. Bilens yttre skick har enligt uppgift inte ändrats sedan importen. Däcken med vit text monterades på den senare delen av åttiotalet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1977-08-19 
 • Avläst mätarställning
  84 161 miles 
 • Kw / hk
  230 / 313 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Automat  
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda känns bra och de speciella vajerstyrda växelknapparna gör vad de ska, men det är bra att lära sig funktionen som är lite egen och som var lätt futuristisk på femtiotalet.

 • Skick interiör:

  Originalinredning med ett slitet hål över ryggstödet som inte borde vara något större problem för en sadelmakare att göra en snygg lagning på. I övrigt är det bara normal rengöring som kommer att göra underverk för intrycket.

 • Skick exteriör:

  Trevlig och orörd från en förmodad renovering/customisering på sjuttiotalet. Att en amerikansk bil kommer från England till Sverige tillhör inte vanligheterna, men bilen är enligt uppgift nysåld i England och även där fått sin första renovering.

 • Skick helhet:

  Bevarad femtiotalsjänkare från ett entusiastiskt brukande på sjuttiotalet och åttiotalet. Undanställd i början på nittiotalet och det är i det skicket den säljs nu, efter en omfattande teknisk översyn och service. Full funktion och besiktningsbefriad sedan 2020. Och så en snyggt bevarad tvåradig registreringsskylt som alla jänkare fick på sjuttiotalet, komplett med ett skattekvitto från 1988. Det gillar vi.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1989-12-22
Ursprungsbesiktning: 1977-08-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-08-19
Senast godkända besiktning: 2020-10-01
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG