Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz CL 600 V12 — 2003

En drömbil i ett mycket bra skick. Sådana görs inte längre!

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket bra och välskött lågmilare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
181 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13349
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz CL 600?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket bra och välskött lågmilare."

Beskrivning

Detta är en mycket välutrustad Mercedes-Benz CL 600 med en V12-motor. Detta var den dyraste och lyxigaste modellen i CL-serien. Allt är i mycket bra skick och bilen är välservad. CL 600 kostade 2003 ny i Sverige 1 282 000 kr. Nuvarande pris är runt 15% av nypriset och detta på en bil som känns som nästan ny. Bilen är bl.a. utrustad med ett aktivt fjädringssytem som ser till att karossen, hjulen och vägbanan alltid har ett idealiskt förhållande till varandra. Självklart finns lyx såsom elinställbara stolar med minnen på både förar- och passagerarplats fram. Dessa är självklart eluppvärmda samt har en inbyggd fläkt för att inte skinnklädseln ska bli för varm en het sommardag. 5-stegs automatlåda, ACC, sollucka m.m. finns också på plats.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2019-10-29 
 • Avläst mätarställning
  58500 km 
 • Kw / hk
  368 / 500 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda. Mycket välservad hos Limousineservice i Stockholm

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Ett stenskott på motorhuven kunde jag se. I övrigt mycket fin.

 • Skick helhet:

  En mycket bra och välskött lågmilare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-03-06
Ursprungsbesiktning: 2019-08-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-10-29
Senast godkända besiktning: 2021-02-24
Besiktigad tom: - 2022-04-30
Årsskatt: 5684 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Mercedes 600 CL bygger på chassit C215 som är baserat på Mercedes S-class W220 chassi. Det fanns två olika modeller av 600 CL den första modellen var från 2000 till 2002 och den hade en V12a med 367 HK. Från 2002 tillverkades 600 CL “facelift” och hade en V12 som var twin turbo och hade 500 HK. CL klassen fick alla nya finesser från Mercedes precis som S-klassen. CL-modellen var den första Mercedes bilen att få Bi-Xenon lampor på både halvljus och helljus.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG