Visa alla bilder

Mercedes-Benz 350 SL V8 — 1971

En tidig 350 svensksåld med lågt chassienummer.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välhållen bil med lågt chassienummer, ett intressant samlarobjekt.
Mycket dokumentation medföljer och vad jag kan bedöma så behöver den inga akuta åtgärder utan kan avnjutas i sommar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13387
ÄNGELHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 350 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välhållen bil med lågt chassienummer, ett intressant samlarobjekt.
Mycket dokumentation medföljer och vad jag kan bedöma så behöver den inga akuta åtgärder utan kan avnjutas i sommar."

Beskrivning

Denna bil såldes ny i Sverige 1971, då det är första årsmodellen med denna kaross är det ovanligt att se en så tidig i detta fina skick. Bilen har ägts av ägare som har varit rädd om den och brukat den sparsamt, den lackerades om i originalkulör på 80-talet.
1989 köpte nuvarande ägares farbror bilen och körde sparsamt sommartid,
2014 köpte nuvarande ägare bilen av sin farbror och har sedan dess bara kört något 100-tal mil varje sommar. Då sätena var lite slitna beslutade han sig att lämna in dessa för att kläs om i skinn 2017. Hardtop lackerad i bilens kulör medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-01-01 
 • Avläst mätarställning
  171 890 km 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 4-vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, har nyligen genomgått en stor översyn av bränsle- och tändsystem hos Garage 1900 i Trelleborg. Alla vätskor bytta för ca 400 mil sedan.

 • Skick interiör:

  Fin interiör med säten omklädda i skinn.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i originalkulör i fint skick, några skavanker finns bland annat bakom sufletten samt på höger sida bakom dörr. Fint krom, bra däck och fälgar.

 • Skick helhet:

  En fin tidig Mercedes cabriolet i körklart skick. Lågt chassienummer 000275 vilket är en tidigt tillverkad bil som är såld ny i Sverige.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2000-04-15
Ursprungsbesiktning: 1971-01-01 (regbes) (Ombes:19710507)
Datum i trafik första gången: 1971-01-01
Senast godkända besiktning: 2020-02-03
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 18

Fakta om modellen

Mercedes-Benz R107 är en gran turismo, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan 1971 och 1989.

350 SL presenterades i Genève i april 1971. Den konstruerades vid en tidpunkt då skärpta säkerhetskrav från de amerikanska myndigheterna förväntades ta död på den öppna bilen. Men Mercedes konstruktörer byggde en så kraftig vagn att den klarade lagkraven. Bilen kallades internt "Der Panzerwagen" på grund av den kraftiga konstruktionen. Medaljens baksida var den höga vikten och det krävdes numera en V8-motor för att uppnå företrädaren 280 SL:s prestanda. I mars 1973 introducerades USA-motorn på den europeiska marknaden i 450 SL. Anledningen var ökade avgasreningskrav även här och Mercedes motorer hörde till dem som tappade mest effekt när de utrustades med dåtidens reningsteknik. I oljekrisens spår kom den sexcylindriga 280 SL i juli 1974.

I mars 1980 introducerades nya V8:or från den nya S-klassen och i september 1985 gjordes den sista uppdateringen av Mercedes allra äldsta modell där bland annat 280 SL ersattes med 300 SL som fick en treliters sexcylindrig motor från den nya motorfamiljen M103. I övrigt gjordes ett antal tekniska chassieuppgraderingar som bland annat innebar 15" hjul och större bromsar.

107:an pensionerades slutligen 1989 efter en produktionscykel på 18 år och 237 287 stycken tillverkade bilar.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG