Visa alla bilder

Mercedes-Benz 300 SE Coupé (W112) — 1963

Mercedes vackra coupé. Såld ny i Sverige. Välhållen och professionellt renoverad kaross och mekanik för sex år sedan. Sammantaget bästa utställningsskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Här har inget lämnats åt slumpen. Bilen är minutiöst renoverad till högsta klass, mycket dokumentation finns. Omklädd inredning i originalliknande utförande.
En av de finaste vi sett."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
770 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13277
ÄLMHULT
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300 SE Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Här har inget lämnats åt slumpen. Bilen är minutiöst renoverad till högsta klass, mycket dokumentation finns. Omklädd inredning i originalliknande utförande.
En av de finaste vi sett."

Beskrivning

Bilen är såld som ny hos Philipssons i Stockholm 1962. Den registrerades 1962-12-12 och har haft 8 brukande ägare genom åren. När nuvarande ägare köpte bilen 2014 var den i fint välhållet bruksskick. Eftersom han är pedant och detta var en av Mercedes finaste bilmodeller på 1960-talet så ville han ha bilen i toppskick.
Ägaren och en mycket kompetent god vän - som är bilplåtslagare och kan tennspackling - renoverade karossen professionellt under 2 års tid. (tennspackling viktigt för att få bilen till originalutförande). Man lade ner ett enormt arbete på bilen och anlitade specialister i Tyskland för renovering av lösa delar - bland annat alla detaljer i krom. Invändigt är bilen profissionellt omklädd till originalliknande utförande . Resultatet är en bil renoverad till ett fantastiskt fint skick i alla detaljer. Även all mekanik är renoverad. Troligen är bilen "matching numbers" men har inte kunnat styrkas av nuvarande ägare. Sedan renoveringen var klar 2017 har den rullat ca 20 mil. Det finns en pärm med en hel del kvitton från renoveringen.. Totalt kvitton för 215 000 kr samt också en reservdelsbok. Vidare finns en full fotodokumentation från renoveringen med ca 200 bilder på ett USB-minne.
Sammanlagd körsträcka är osäker men bilens skick före renovering tyder på runt 15000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1962-12-12 
 • Avläst mätarställning
  00016 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Rött skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utmärkt skick och allt fungerar perfekt. Motorn renoverad av proffs och den har utrustats med elektronisk tändning, men självklart finns original-fördelaren kvar till bilen.

 • Skick interiör:

  Inredningen är helt omklädd fackmannamässigt i snyggt rött skinn.

 • Skick exteriör:

  Proffslack i toppskick, krom och fälgar likaså.

 • Skick helhet:

  En fantastisk bil i bästa utställningsskick. Handlingar och ca 200 bilder från renoveringen finns på ett USB-minne. Kvitton för ca 215 000 kr finns samlade i en pärm. (se bilder).

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-08-01
Ursprungsbesiktning: 1962-12-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1962-12-12
Senast godkända besiktning: 2017-06-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Mercedes fina coupémodell (W112 Coupe) introducerades som 300 SE-coupé och cabriolet på bilutställningen i Genève i mars 1962. Produktionen var mycket begränsad och bara tretton bilar byggdes - till stor del för hand - per vecka. Totalt producerades endast 3 127 bilar fram till 1967.
Kraften levereras av en 160 hästars treliters sexa. Som standard har modellen automatlåda, luftfjädring, servostyrning och skivbromsar runt om.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG