Visa alla bilder

Mercedes-Benz 200 cabriolet (W21) — 1934

Mercedes mellanstora lyxiga trettiotalare i ett varmgarage-konserverat fyndskick. Har stått på museum på sextiotalet. Undanställd sedan 1977. Komplett och slitet skick, förvånansvärt bra kaross.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"I stort sett komplett i alla detaljer och inte sönderrostad. Har stått obrukad sedan sextiotalet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
570 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13239
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 200 cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"I stort sett komplett i alla detaljer och inte sönderrostad. Har stått obrukad sedan sextiotalet."

Beskrivning

Bil från samlingarna bakom Arvika fordonsmuseum. Den stod först, från 1964 till 1977, på ett museum utanför Kil i Värmland. Innehavaren där köpte flera äldre bilar från en samling i Danmark och visade dessa för besökare på somrarna. 1977 köpte Lennart Johansson i Arvika bilen i ett paket med flera bilar. Tanken var att göra iordningställa denna bil som utställningsbil på museet han planerade i Arvika. Bilen blev dock stående längst inne i ett garage i alla år. Den togs fram förra året efter ägarens bortgång och säljs nu av dödsboet.
Handlingar saknas, men intyg medföljer med ovanstående historik, vilket kan underlätta eventuell inregistrering. Säljs oregistrerad. Kan tyvärr inte visas före auktionsavslut men vinnande budgivare får godkänna bilen på plats, utan köptvång när han/hon har budat hem den på auktionen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1934/1934 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  65392 
 • Kw / hk
       / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blågrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn ser ut att vara original, liksom växellåda. Alla delar sitter på plats.

 • Skick interiör:

  Komplett originalinredning i ett renoveringsbart skick.

 • Skick exteriör:

  Dammig, småbuckliga skärmar och ytrost, men inte sönderrostad. Bra projektbil och utgångsläge.

 • Skick helhet:

  Bra renoveringsobjekt som är komplett och har stått i torr förvaring. Bilen är en eftertraktad och attraktiv modell och har ett högt värde som färdigrenoverad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Bilen säljs oregistrerad som utställningsobjekt / reservdelsbil. Gamla registreringshandlingar saknas. Köparen får ett kvitto av Bilwebauctions, där det framgår att ägaren ägt bilen i 43 år och att bilen tillhört ett museums samlingar. Med dessa underlag och eventuella dispenser får köparen själv försöka registrera bilen. Läs mer på transportstyrelsen.se

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG