Visa alla bilder

Mercedes-Benz 170S B-Cabriolet — 1950

Ett så här bra renoveringsobjekt av en 170S cab är svårt att hitta.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett mycket bra objekt att renovera. Nästan helt komplett med en skinnklädsel som var tillval då bilen var ny."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
282 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13375
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 170S B-Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett mycket bra objekt att renovera. Nästan helt komplett med en skinnklädsel som var tillval då bilen var ny."

Beskrivning

Den regades första gången 1 november 1950 på Lennart Hesselvik, med doktor, Akademiska sjukhuset, Uppsala. Därefter i trafik till 1964 då den avfördes. Ägare var då Leif Ahnlund, metallarbetare i Österbybruk. Köptes av förre ägaren runt 1970 i Norrtäljetrakten. Han skulle renovera den, lagade den rost som fanns, lackade i isblå Renaultfärg, har ursprungligen varit grå. Den rost som fanns åtgärdades, bagaget, golvet för förarens fötter och delar av karossbalkarna kunder. Karossen är inte lyft av ramen. Kolvarna satt fast så då blev inget mera gjort. Den ställdes sedan i hans lada där den stått sedan 1972 utan att den rörts. Gamla svenska papper finns och förre ägaren gjorde ursprungskontroll som är godkänd. Nu gäller inte den vid ny ägare utan måste göras om men det bör gå lätt.
Säljaren berättar: "När jag köpte bilen var motorn urtagen och av fel årsmodell, en tidig pontonmotor. Jag har skruvat ihop en motor av rätt årsmodell, gjuten 23 maj 1950. På dess tidiga motorer skall kamaxeln med tillhörande oljepump vara kugghjulsdriven. Nu hade jag ingen sådan axel så nu sitter en kedjedriven kamaxel med oljepump, årsmodell 1952 - 53, på plats. Annars är allt rätt för 1950 års modell. Det som saknas är inre backspegel av cabtyp, en plåt 10 x 15 cm vänster bak på cabstället och fel handtag på bakluckan. Nya mattor och sufletttyg behövs, tagelmattan bör kunna användas som den är. Vilstolsbeslagen är extra utrustning. Det sitter också en radioantenn på höger sida men ingen radio. Domkraften som finns med är inte original men fungerar till bilen. Alla sidorutor går lätt att veva ner och upp, sufletten behöver lite olja på några ställen men går att fälla upp och ner. Bromsarna lär vara åtgärdade men behöver säkert göras om. Vänster dörr passar inte riktigt i dörröppningen, dörrspringan behöver åtgärdas. Träet längst bak, vid hatthyllan behöver bytas, övrigt trä är OK. Skinnet har jag tvättat och fettat in. Det finns 2 lagade skador på förarstolens ryggstöd, i övrig inga skador."

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1950-11-01 
 • Avläst mätarställning
  20050 km 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra renoveringsobjekt. Motor, tillverkad i maj 1950, endast löst sammansatt efter kontroll.

 • Skick interiör:

  Fin ovanlig skinnklädsel, Fällbara framstolar.

 • Skick exteriör:

  Bra skick, mycket lite rost. Bucklor och skav. Renoveringsobjekt.

 • Skick helhet:

  Ett mycket bra renoveringsobjekt.

Fakta om modellen

170 modellen tillverkades 1949 - 1955 i totalt 70285 exemplar, alla modeller. Varav 170 S B-cab tillverkades i 1603 exemplar under åren 1949 -1951. Av dess tog Philipssons in 191 exemplar. Av dess finns 25 - 30 stycken kvar idag varav inte mer än hälften är i trafik.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG