Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 170b cabriolet (W136) — 1939

Äldre renovering, fortfarande i fint skick. Bilen har stått på två olika museum i Sverige de senaste 30 åren. Bilen säljs oregistrerad utan äldre registreringshandlingar eller dokument.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är hel och fin i alla detaljer, renoverad på åttiotalet med lack och inredning i snyggt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
500 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13228
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 170b cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är hel och fin i alla detaljer, renoverad på åttiotalet med lack och inredning i snyggt skick."

Beskrivning

Bilen har tillhört samlingarna hos ägaren bakom Arvika Fordonsmuseum de senaste trettio åren och har visats på muséet periodvis under denna tid. Innan dess stod den utställd på ett museum i närheten av Kil. Renoverad kaross och inredning på åttiotalet, och efter det har bilen varit utställningsbil. Motorn startar och bilen går att köra men behöver service och teknisk översyn då den stått i flera år. Sammantaget ger bilen ett bra helhetsintryck. Vacker bil med en hög finish på lack och inredning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1939/1939 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  22 981 km 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Ljust läder 
 • Färg
  Blå/beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn ser torr och fin ut, den är startad och provkörd. Bromsarna tar ojämnt.

 • Skick interiör:

  Ny klädsel i ljust läder. Förmodligen inte originalkulör, men det är fint och prydligt utfört. Några penselbättringar syns i motorrummet.

 • Skick exteriör:

  Professionellt lackerad för 35 år sedan, fortfarande med en vacker och djup lyster. Även suffletten byttes då.

 • Skick helhet:

  Påkostad äldre renovering interiört och exteriört. Fint helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Denna bil säljs oregistrerad som utställningsobjekt. Det innebär att en köpare inte kan ta den i trafik och bruka den på vanligt sätt. Gamla registreringshandlingar saknas. Köparen får ett kvitto av Bilwebauctions, där det framgår att ägaren ägt bilen i 30 år och att bilen stått på museum. Med dessa underlag och en köpares ev. dispenser hos transportstyrelsen får köparen själv försöka registera bilen, om det är möjligt, om han så önskar.

Fakta om modellen

170S (W136) tillverkades mellan 1935 till 1953. Efter kriget återupptogs produktionen 1947 och modellen var den mest populära Mercedesen fram till 1993. Cabrolet-modellen är idag mycket sällsynt och eftertraktad.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG