Visa alla bilder
Visa film

Lotus Esprit V8-GT — 2000

En mycket ovanlig Lotus V8-GT med endast knappt 1400 mil på mätaren

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En körklar Lotus i ett mycket bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
705 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13373
TULLINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Lotus Esprit V8-GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En körklar Lotus i ett mycket bra skick."

Beskrivning

Denna Lotus togs in till Sverige av Wendels bil som demobil för en Lotus försäljare i Stockholm. Den kördes mycket lite och stod mest still under en lång tid. Bilen togs därefter över av en familjemedlem till Lotusförsäljaren. När nuvarande ägare köpte bilen hade den gått endast drygt 2500 km. Då gjordes en service/kamremsbyte eftersom bilen stått så länge, efter detta har bilen körts regelbundet. Den är besiktigad och godkänd hösten 2020. ACC servades 2018 och fungerar.

Detta är den 29:e bilen av 41 tillverkade årsmodell 2000. Det är den 12:e av 16 tillverkade som var vänsterstyrda. Det är den sista vänsterstyrda Mustard Yellow av totalt 4 stycken byggda. Totalt byggdes 206 stycken Lotus Esprit V8-GT. Denna bil byggdes 9 maj år 2000.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2000 
 • Första registreringsdatum
  2000-05-09 
 • Avläst mätarställning
  14000 km 
 • Kw / hk
  260 / 354 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick

 • Skick interiör:

  Mycket bra

 • Skick exteriör:

  Mycket bra

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra lågmilat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-08-31
Ursprungsbesiktning: 2000-05-09 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2000-10-06
Senast godkända besiktning: 2020-08-25
Besiktigad tom: - 2021-10-31
Årsskatt: 1985 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Detta är den 29 bilen av 41 tillverkade årsmodell 2000. Det är den 12 av 16 tillverkade som var vänsterstyrda. Det är den sista vänsterstyrda Mustard Yellow av totalt 4 stycken. Totalt byggdes 206 stycken Lotus Esprit V8-GT. Denna bil byggdes 9 maj år 2000.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG