Visa alla bilder
Visa film

Jaguar E-Type MKII 4.2 — 1970

En E-type i ett vettigt och trevligt skick för ett någorlunda oömt entusiastbrukande. USA-import på åttiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Presentabel och trevlig E-type i ett användarvänligt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
650 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13362
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar E-Type MKII?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Presentabel och trevlig E-type i ett användarvänligt skick."

Beskrivning

Bilen importerades till Sverige från USA i slutet av åttiotalet och blev registrerad för trafik 1992. Den rullade på västkusten ett tiotal år innan den fick sitt nuvarande hem på Gotland. Inför försäljningen står den däremot I Sandared utanför Borås.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1989-12-13 
 • Avläst mätarställning
  63510 km 
 • Kw / hk
  194 / 265 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 vxl 
 • Klädsel
  Cream 
 • Färg
  Mintgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går sexcylindrigt skönt, den har fått nya tändstift och grenrörspackning, men behöver en allmän service med olja och normal omsorg.

 • Skick interiör:

  Original klädsel med några märken och slitage på klassiska ställen för biltypen. En panel under rattstången ser ut att saknas vid jämförelse.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering från Tartan Red till nuvarande Willow Green. Lacken är snygg och presentabel, bilen ger ett fint yttre intryck. Suffletten verkar vara nyare och monterad nyligen.

 • Skick helhet:

  Ett helhetsintryck som säger ett presentabelt skick och framförallt bra i kaross och plåt, som ofta är fördelen med bilar som kommer från ett torrare klimat.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-06-14
Ursprungsbesiktning: 1989-12-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-05-22
Senast godkända besiktning: 2019-06-20
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG