Visa alla bilder
Visa film

Honda S800 Cabriolet — 1968

Ovanlig svensksåld Honda cabriolet i originalskick, en ägare sedan ny.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Extremt ovanligt att hitta en bil ett sådant här välvårdat originalskick. Bilen har vårdats av samma ägare i 53 år och det är bara att krypa ner bakom ratten, vrida om nyckeln och dra iväg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13353
VÄXJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Honda S800 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Extremt ovanligt att hitta en bil ett sådant här välvårdat originalskick. Bilen har vårdats av samma ägare i 53 år och det är bara att krypa ner bakom ratten, vrida om nyckeln och dra iväg."

Beskrivning

Bilen är importerad av Sahlén & Wicander AB i Stockholm 1968. Företaget tog hem Hondas sortiment av personbilar för test. De passade inte på den svenska marknaden på grund av nya bestämmelser angående avståndet från mitten på förarsätet till dörrsidan vilket här var för litet. Den gick därför inte att typgodkänna. Innehavet av bilar såldes därför ut. Företaget var generalagent för Alfa Romeo och Rolls-Royce.
Nuvarande ägare köpte bilen 1968. Det är alltså bara en ägare till Hondan, han köpte den när han studerade i Kalmar och använde den som bruksbil i flera år. När han sedan började jobba så köptes en annan Honda, nya Civic som användes som bruksbil i stället för cabben som ställdes undan och bara fin kördes med. Bilen har aldrig varit rostig och svetsad i bara väl omhändertagen. Dock hände en liten olycka inne i Kalmar 1969 där höger framskärm och front skadades, det blev riktat och lackat men blev en nyans ljusare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-07-03 
 • Avläst mätarställning
  99200 km 
 • Kw / hk
  49 / 67 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad och går fint, under årens lopp har löpande underhåll och förbättringar skett.

 • Skick interiör:

  Originalinredningen i ett mycket fint skick, endast 4-punktsbälte eftermonterat.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack, delvis bättrad. Höger framskärm och front omlackad efter en skada 1969 och har lite ljusare kulör. Krom, fälgar och suflett i toppskick finns även en original hardtop som medföljer.

 • Skick helhet:

  En fantastisk bil med unik historia, körklar och färdig för utfärder soliga sommardagar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-08-14
Ursprungsbesiktning: 1968-07-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-07-03
Senast godkända besiktning: 2017-06-21
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Ägarens kommentar

Honda S800 cabriolet (1968) En ägare Mätarställning ca 100000 km Ingen rost Bilen är i god kondition. Motor: 791cc Effekt 67 din hk Hardtop original, Sittbrunnsöverdrag, Kapellskydd, Reservdelslista, Shopmanual Extra: Fyrpunkts säkerhetsbälte Framlampor bytta till Marshal halogen. Alu-fälgar (Cosmic). Dold tändningsbrytare. ( förskrav). Motorns oljefilter är bytt till filter med gänga. Avgasrören är ersatta med rostfria. Dock ej grenröret. Övrigt Skatte och besiktningsbefriad.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG