Visa alla bilder

Ford Mustang Ghia Coupé 4.2 V8 — 1981

Ovanlig Mustang, enda 81:an i Sverige med V8?

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin och välutrustad lågmilad Mustang i originalskick med V8, automat, sollucka mm."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13340
PERSTORP
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Mustang Ghia Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin och välutrustad lågmilad Mustang i originalskick med V8, automat, sollucka mm."

Beskrivning

Denna bil köptes ny 1981 av en svensk som tjänstgjorde i Kanada under 80-talet. Han brukade den där tills hösten 1985 då han tog hem den till Sverige som flyttgods.
Här besiktades den och tog i bruk sommaren 1986 och kördes sparsamt med till hans bortgång 1992. Dottern ärvde bilen men körde inte den på många år och lämnade till slut in den på Bilförmedlingen i Ängelholm, då hade den bara rullat 5178 mil.
Bilen såldes 2004 till en man i Helsingborg som ägde den till sommaren 2006 då nuvarande ägare tog över, den hade då rullat 6244 mil.
Han har använt den sparsamt sommartid och skött den väl, har idag bara rullat 7747 mil.
Då utfärder med husbilen tar mer utrymme tidsmässigt på sommaren så tycker han att Mustangen används för lite och vill att någon entusiast tar över.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  1986-06-23 
 • Avläst mätarställning
  77470 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Blå textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och växlar mjukt, välservad och fungerar väl.

 • Skick interiör:

  Fin och hel inredning i brukat originalskick.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick med några bruksspår, vänster framskärm omlackad efter en mindre parkeringsskada avviker något i nyans.

 • Skick helhet:

  Trevlig entusiastbil som är körklar, fin till sommarens turer. Enligt uppgift ska det bara finnas 3 81:or i Sverige varav detta förmodligen den enda med V8.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-06-22
Ursprungsbesiktning: 1986-06-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1986-06-23
Senast godkända besiktning: 2020-07-23
Besiktigad tom: - 2022-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

1979 års modell Mustang baserades på Fox-plattformen. Detta chassi var "Fords initiativ att bygga en bil i en storlek som passar alla för att fungera som en tvådörrars sportbil och en fyrdörrars familjebil" med sin första användning av de större syskonen Ford Fairmont och Mercury Zephyr som debuterade i 1978 års modell. "Ford byggde Mustang 1979 runt en plattform som de skulle dela med bilar i Lincoln-Mercury-Ford-företagsfamiljen för att hålla utvecklings- och byggkostnader nere." Kroppsstilar för Mustang inkluderade en coupe (notchback) och hatchback. Två trimnivåer fanns tillgängliga: basmodellen och den lyxigare Ghia-modellen. Hjulbasen var 5 tum (127 mm) kortare än Fairmont / Zephyr-serien vid 25,5 mm (nästan samma som den utgående europeiska Ford Capri och över 4 tum (102 mm) längre än Mustang II).

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG