Visa alla bilder

Ford Model A 3.3 — 1928

Fint renoverad veteranbil i körklart skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En noggrant renoverad bil som inte har rullat mycket sedan den blev klar. Ägaren har gjort några förbättringar bland annat elsystem och bromsar, dock följer alla originaldelar med om köparen vill bygga tillbaka originalet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13342
KÄVLINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En noggrant renoverad bil som inte har rullat mycket sedan den blev klar. Ägaren har gjort några förbättringar bland annat elsystem och bromsar, dock följer alla originaldelar med om köparen vill bygga tillbaka originalet."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen på 60-talet och påbörjade redan då en renovering. Karossen lossades från ramen och hissades upp i garagetaket. Då bilen inte var speciellt rostig har det inte behövts mycket svetsning, framför allt ramen var i stort sett rostfri. Renoveringen tog lång tid och gjordes mycket noga. Motorn lämnades iväg för renovering och återbyggnaden påbörjades, allt är renoverat eller nytt. Inredningen beställdes ny från USA och har monterats av ägaren.
Bilen används nu för lite på grund av ägarens ålder så han vill att någon ny entusiast ska få glädje av denna körklara veteranbil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1928/1928 
 • Första registreringsdatum
  2014-09-30 
 • Avläst mätarställning
  1 680 km 
 • Kw / hk
  18 / 24 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön/Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt motor, växellåda, bromsar mm är renoverat och till viss del modifierat. Elsystem är ombyggt till 12 V och elektrisk bensinkran monterad.
  Mätaren är renoverad och nollställd, har rullat 168 mil sedan renovering.

 • Skick interiör:

  Helt ny omklädd inredning i originalutförande.

 • Skick exteriör:

  Fint lackerad kaross som håller hög klass, även kromet. Behöver en rengöring efter vinterns förvaring.

 • Skick helhet:

  En välrenoverad bil som är körklar och besiktigad för alltid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-09-30
Ursprungsbesiktning: 2014-09-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-09-30
Senast godkända besiktning: 2014-09-08
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Ford Model A eller A-Ford var namnet på en bilmodell i Fords modellprogram som tillverkades mellan åren 1927 och 1932.[1] Den ersatte den klassiska Model T, som länge fortsatte att hålla rekordet för mest sålda bil genom tiderna. Model A var den första bilen från Ford som hade standardiserade körreglage som förare kunde känna igen från andra bilmärken (t.ex. placeringen av pedalerna).

Motorn var 4-cylindrig och hade 3,3 liters volym.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG