Visa alla bilder

Ford Country Sedan 6 cyl 3,7 — 1956

Amerikansk herrgårdsvagn i utställningsskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Proffsigt helrenoverad bil som trots att det gått några år sedan renoveringen fortfarande är i absolut toppskick. Inga åtgärder behövs mer än normalt underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13371
HÖGSBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Country Sedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Proffsigt helrenoverad bil som trots att det gått några år sedan renoveringen fortfarande är i absolut toppskick. Inga åtgärder behövs mer än normalt underhåll."

Beskrivning

Denna bil startade sitt liv 1957 som taxi i Norrland då droskägare Arne Karlsson i Slussfors köpte den till sitt åkeri. Han behöll den till 1959 då Einar Östman i Vilhelmina tog över.
I början på 2000-talet plockades den ner och totalrenoverades, stora summor plöjdes ner i projektet och det blev ett mycket fint resultat. Bilen registrerades 2003 och har därefter varit sparsamt körd av försiktiga ägare. Besiktigad för alltid och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  2003-06-12 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  102 / 139 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 3 vxl 
 • Klädsel
  Grön textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt tekniskt helrenoverat och fungerar fint.

 • Skick interiör:

  Omklädd interiör i nyskick, endast få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Äldre proffs lack som har hållt sig bra, endast något litet bruksspår.
  Krom och fälgar i fint skick.

 • Skick helhet:

  Norrlandskörd herrgårdsvagn renoverad till utställnings skick, mycket pengar är nerlagt för att nå detta resultat.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-08
Ursprungsbesiktning: 2003-06-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-06-12
Senast godkända besiktning: 2017-08-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG