Visa alla bilder

Fiat 500 — 1959

"Incontra la primavera in una fantastica Fiat"

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är omsorgsfullt nyrenoverad till originalutförande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
226 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13365
STENKULLEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är omsorgsfullt nyrenoverad till originalutförande."

Beskrivning

Det mesta är bytt både under och inuti. Noggrann renovering av en expert. Härligt fällbart solsuflett. Jätteovanlig Cabrio-coach modell. Sufletten är i textil. Bilen importerades från Italien i början på 70-talet. Nuvarande ägare är bara den tredje

Reklam Fiat 500 Nuova: Se reklamfilm

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1971-08-19 
 • Avläst mätarställning
  77793 km 
 • Kw / hk
  13 / 18 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar precis som det skall. Något ojämn tomgång. Kan kräva en justering av förgasaren.

 • Skick interiör:

  Toppen. Gummi-dörrstopparna har torrsprickor.

 • Skick exteriör:

  Fint skick. Lite spackel på kanter, en färgskiftning på en tröskel och spackelsprickor i några skarvar.

 • Skick helhet:

  En jättefin bil som för ca två år sedan renoverats till originalutförande av Dan Elmström, ordförande i Fiat Classic Club.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-04-27
Ursprungsbesiktning: 1971-08-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1971-08-19
Senast godkända besiktning: 2018-04-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Fiat 500 presenterades 1957
Fiat 500, ursprungligen känd som 'Cinquecento" introducerades av Fiat i juli 1957 och tillverkades fram till 1975.
Modellen designades av Dante Giacosa och 500 marknadsfördes som en billig, funktionell och ekonomisk stadsbil för efterkrigstidens Italien. Den ursprungliga Fiat 500 mäter drygt 2,9 m och drivs av tvåcylindrig svansmonterad och luftkyld 4-cylindrig motor på 479 cc (därav namnet 500). Modellen ansågs vara en av de första stadsbilarna. Trots sin begränsade storlek visade sig 500:an vara mycket populär och nästan fyra miljoner exempalr tillverkades från lanseringen fram till 1975.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG