Visa alla bilder
Visa film

Excalibur Phaeton 7.4 V8 — 1979

Snygg lågmilad Excalibur som har haft samma ägare i 35 år.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fantastisk bil i toppskick som bara har rullat 2100 mil. Är servad och genomgången och behöver bara normalt underhäll för att bevaras.
Mycket dokumentation finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
455 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13372
EVERÖD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Excalibur Phaeton?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fantastisk bil i toppskick som bara har rullat 2100 mil. Är servad och genomgången och behöver bara normalt underhäll för att bevaras.
Mycket dokumentation finns."

Beskrivning

Bilen såldes ny 1979 av Allen Motor Car Corp. Ft Lauderdale, Florida, den var då extrautrustad med ekerfälgar och kasettstereo.
Köpare var Arthur Scott i Miami som hämtade den 31 oktober 1979 och körde den mycket sparsamt. Kathy Mendelssohn köpte den av honom den 7 augusti 1986 och har endast använt den lite på helger och mindre utflykter, dock har den regelbundet servats.
Nuvarande ägare köpte den av henne 2019, då var hon 78 år. Han tog hem bilen till Sverige, besiktigade den och gjorde den körklar.

Säljer nu denna unika bil som har haft 2 ägare i USA och bara gått 2100 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  13047 miles 
 • Kw / hk
  158 / 215 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Röd 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, nyservad och besiktigad till april 2022.

 • Skick interiör:

  Inredning i toppskick i stort sett oanvänd.

 • Skick exteriör:

  Originallack och krom utan anmärkning. Original sufflett komplett med sidostycken och förvaringsfodral.

 • Skick helhet:

  En läcker Excalibur som är körklar inför sommarens utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-04-08 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2020-04-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 791001
Senast godkända besiktning: 2020-04-08
Besiktigad tom: - 2022-04-30
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Ägarens kommentar

Det finns en gammal tant som heter Alice Preston, som jobbade på Excalibur fabriken, när den var igång. Hon har all dokumentation från den tiden med uppföljning. Så hon säljer History Reports för 100 Dollar. Jag köpte det till denna. Det finns 48 dokument till denna bilen.. Det finns 2 ägare före mej. Och tanten som ägde den före mej, Katleen Mendelson var 78 år och hade ägt den i 35 år. Mätaren står på 130447 miles, ca 2000 mil.

Fakta om modellen

Excalibur är ett amerikanskt bilmärke som tillverkades i Milwaukee, Wisconsin mellan åren 1964 och 1989. Företaget var den enda biltillverkaren (med rätt till egen så kallad VIN-kod) i USA som i modern tid serietillverkade handgjorda bilar. Grundkonstruktionen är en bärande ram med kraftig glasfiberkaross. De första bilarna byggdes dock med handknackad aluminiumkaross men av främst kostnadsskäl övergick man till glasfiber, förutom motorhuv och kylargrill som alltid byggts av rostfritt. Redan tidigt gjorde man en unik överenskommelse med GM om att få köpa och använda deras drivlinor i bilarna, det vill säga motorn (V8) och växellådan. I princip kan man säga att drivlinan är av samma typ som användes i motsvarande Chevrolet Corvette, dock något modifierad. Karossen byggdes i handupplagd glasfiber, precis som Corvette, men i dubbelt så tjocka lager.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG