Visa alla bilder
Visa film

BMW-Glas 1600 GT — 1968

Ovanlig liten sportvagn i ett använt och vettigt skick för vidare vård och omsorg. Avställd sedan mitten av åttiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mekaniskt fungerande med nya förgasare. Bromsar behöver översyn och karossen har bättringar med små rostanvisningar (blåsor) i skärmkanter och några ställen till, se bilder."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
265 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13242
CHARLOTTENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW-Glas 1600 GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mekaniskt fungerande med nya förgasare. Bromsar behöver översyn och karossen har bättringar med små rostanvisningar (blåsor) i skärmkanter och några ställen till, se bilder."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Sverige och levererades i januari 1969. Brukades fram till i början av åttiotalet och avställd sedan mitten av samma decennium. Har varit en del av en samling på Arvika fordonsmuseum som tidvis har varit utställd på museet och delvis varit undanställd i varmgarage. Den här bilen tillhör den senare kategorin. Säljs för ett dödsbo.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1969-01-03 
 • Avläst mätarställning
  68 370 km 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter dokumentationen är luftrenaren och monterad tillsammans med nya förgasare och bilen är därefter startad. Bromsarna behöver en översyn och renovering efter det långa stilleståndet.

 • Skick interiör:

  Hel och snygg inredning i ett normalt använt skick för en bil som har rullat knappt 7 000 mil. Hastighetsmätaren har fått en immig missfärgning i glaset och mätarnålen har fastnat i ett krökt läge.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering med rostanvisningar nedtill i skärmar och skärmkanter. En ny ägare kan till exempel rostskydda tunt undertill och låta karossen vara i sitt brukade skick. Det är som att fortsätta där bilen lämnades när den ställdes undan på åttiotalet.

 • Skick helhet:

  Ingen utställningsbil, men fint bruksskick och en rolig sportig BMW i ett lagom brukat skick som egentligen inte behöver åtgärdas till det yttre, det är en del bilens historik.
  Visas på bilverkstad i Charlottenberg efter tidsbokning på 0705-669023.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1983-10-31
Ursprungsbesiktning: 1969-01-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-01-03
Senast godkända besiktning: 1983-06-09
Besiktigad tom: - 1984-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

GT:n som bil kom med på köpet när BMW köpte bilmärket Glas 1967 och 1600 GT introducerades 1967 med en annan front och just BMW:s pigga 1600-motor som satt andra rena BMW-modeller. Modellen 1600 GT tillverkades bara under 1967 och 1968 och hade då en helt egen BMW-front med emblem och klassiska njurar i grillen.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG