Visa alla bilder

BMW 320i Cabriolet (E30) — 1991

Snygg BMW Cab i toppskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En snygg och välvårdad cabriolet som är körklar, ta väl hand om denna så har du en härlig sommarbil under lång tid framöver."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13351
ÅHUS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 320i Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En snygg och välvårdad cabriolet som är körklar, ta väl hand om denna så har du en härlig sommarbil under lång tid framöver."

Beskrivning

Denna bil togs in från Tyskland 2003 och köptes av en man i norra Skåne, den hade rullat lite och hade full service historik. Han behöll den i lite drygt 10 år och körde sparsamt med den sommartid. Köptes 2015 av en man som var bilmekaniker och BMW entusiast, han plockade ner bilen som proffs lackades och rekonditionerade inredningen, den servades och byttes kamrem. Bilen är nu i härligt entusiastskick och kommer att ge sin nya ägare stor glädje.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  2003-04-11 
 • Avläst mätarställning
  186890 km 
 • Kw / hk
  95 / 129 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, och komfortabelt. Fulltecknad servicebok, kamrem bytt.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning med lite Alpina styling.

 • Skick exteriör:

  Proffslack i toppskick, rak och fin i plåten. Nya BBS fälgar, ny sufflett och hardtop utan skador. Alpinafront och emblem.

 • Skick helhet:

  Bilen ger ett mycket gott intryck både att köra och se på, ett riktigt toppexemplar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-12-07
Ursprungsbesiktning: 2003-04-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-04-11
Senast godkända besiktning: 2020-11-10
Besiktigad tom: - 2022-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

E30 börjades tillverkas i mars 1982.

Den andra generationens 3-serie fanns att tillgå med flera olika karosser: 4-dörrars sedan, 2-dörrars sedan, 2-dörrars cabriolet samt 5-dörrars kombi. Motorprogrammet för E30 utgjordes av starkare motorer än hos föregångaren, och även dieselmotorer fanns att tillgå (både med och utan turboladdning). Både 320i och 323i hade nu 6-cylindriga motorer även i Sverige. De 6-cylindriga modellerna fick en "checkpanel" ovanför innerbackspegeln som förde tankarna till ett flygplan - den innehöll lampor som indikerade att bilens olika tekniska system fungerade. 1986 introducerades 325i med 170 hk. Den kunde även köpas som cabriolet eller i fyrhjulsdrivet utförande (325iX) med konstant fyrhjulsdrift och kraftfördelning 35 % fram / 65 % bak för att behålla den bakhjulsdrivna karaktären. M3 var en sportmodell som togs fram för att användas i bilsport, med lättare material i skärmarna, bredare kaross och en lätt men stark fyrcylindrig 2,3-litersmotor. E30 tillverkades i totalt 2 235 535 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG