Visa alla bilder
Visa film

BMW 318 (E21) — 1976

Välvårdat, lågmilat och väldokumenterat exemplar av BMW första 3-serie, en framgångsaga i mellanklassen för varumärket.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fin och trevlig överlevare från sjuttiotalet med en lika ovanligt låg körsträcka."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13394
FJÄRÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 318?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fin och trevlig överlevare från sjuttiotalet med en lika ovanligt låg körsträcka."

Beskrivning

Det här exemplaret såldes som nytt i Borås på våren 1976 och har brukats av endast två ägare i i samma stad fram till 2017. Före det var den dessutom undanställd i ett varmgarage i några år. Dokumentationen från de första ägarna är omfattande, bevarad och detaljerad. Nuvarande ägare är en passionerad bilentusiast med bakgrund inom bildesign, men har just nu ingen möjlighet att garagera den lilla BMW:n.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  1976-05-05 
 • Avläst mätarställning
  77 000 km 
 • Kw / hk
  72 / 98 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell - 4 vxl 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Jadegrün 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har varit stillastående några år och bromsarna bak ligger på lite, de behöver en översyn. Även förgasaren behöver en genomgång, bilen kan vara lite svårstartad och tveka lite vid gaspådrag. Förmodligen handlar det bara om en klassisk rengöring ev en klassisk förgasare.

 • Skick interiör:

  Oskadad, ren och snygg på insidan. Det märks att de tidigare ägarna har vårdat bilen på ett äldre omsorgsfullt sätt.

 • Skick exteriör:

  I stort sett en fin originallack, men man kan se lite dammkorn på vänster C-stolpe. Men det finns inga andra tecken på skada eller liknande på insidan bakskärmen till vilken C-stolpen löper ned. I övrigt har det högra bakre lyktglaset en skada/skärva på backlampans vita del (bild), på vänster sida har glaset en motsvarande spricka. reservdelsbakljus till E21 är ovanliga, men ändå inte så svåra att hitta.

 • Skick helhet:

  En liten BMW att vårda för framtiden, en enklare utrustad och en förgasarbestyckad E21 i ett så fint bevarat originalskick finns det inte så många kvar av. Och i synnerhet inte med den körsträckan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-06-14
Ursprungsbesiktning: 1976-05-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1976-05-10
Senast godkända besiktning: 2018-08-31
Besiktigad tom: - 2021-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG