Visa alla bilder
Visa film

Bentley S1 4.9 — 1956

Formskön lyxbil i mycket fint skick. Högerstyrd. Har stått på museum sedan 1986. Nu uppstartad och provkörd. Samma kaross som Rolls Royce Silver Cloud.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har en mycket fin kaross och inredning, endast en ful mindre buckla på höger framskärm (se bild). Behöver service och översyn av bromsar då den stått obrukad länge."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
185 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13243
CHARLOTTENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley S1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har en mycket fin kaross och inredning, endast en ful mindre buckla på höger framskärm (se bild). Behöver service och översyn av bromsar då den stått obrukad länge."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 1986 som ögonfröjd till Arvika fordonsmuseum. Efter detta har bilen endast körts vid några enstaka högtidliga tillfällen. Bilen kom till Sverige från England 1984 och registrerades då in Karlstad och har sedan varit hela tiden i Värmland. Bilen har fått visa paneler på utsidan omlackerade i England innan den kom till Sverige och detta är mycket bra gjort och bilens lack är fortfarande mycket fräsch. Inredningen är original och mycket trevligt lagom använt skick. Motorn startar lätt och bilen rullar lätt och växlar fint. Bromsarna tar dock dåligt och behöver en översyn innan bilen tas till Bilprovningen. En service är också lämplig. Mycket fint helhetsintryck, ovanligt fräsch bil, helt originalutförande. Mätarställningen är osäker då mätaren varvar vid 100.000 miles, men med tanke på det fina skicket och att bilen inte körts efter 1986 så ser bilen ut som om den gått runt 10-15.000 mil. Visas ej före auktionsavslut men mekanikern som kollat bilen nås på tel: 0705 669023.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1984-05-10 
 • Avläst mätarställning
  23472 km 
 • Kw / hk
  121 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Automat  
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motorn, se fil, men behöver en allmän service och bromsrep, de tar dåligt.

 • Skick interiör:

  Fint välhållet originalskick. Orörd och snygg

 • Skick exteriör:

  Hel och fin lack men några småskador finns, från saker som ramlat på bilen (se bilder).

 • Skick helhet:

  Fint helhetsintryck. en bil som är mycket elegant och vacker, med fina detaljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1984-12-28
Ursprungsbesiktning: 1984-05-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1984-06-01
Senast godkända besiktning: 1984-11-15
Besiktigad tom: - 1986-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Denna modell är identisk med systerbilen från Rolls Royce, endast kylarmaskeringen skiljer dem år. Bilen byggdes från 1955 till 1965 med uppdateringar under åren. Första utförandet, S1 tillverkades bara i 2900 exemplar och man bedömer att en knapp fjärdedel finns kvar idag. På sin tid var det den finaste och mest exklusiva bilen i England, tillsammans med systermodellen från Rolls-Royce. Många betraktar denna bil som den mest vackra och linjesköna av bilarna vid denna tid.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG