Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B20 — 1970

Sista årsmodellen i fint skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon i bra original skick som går fint, behöver inte någon åtgärd för att tas i bruk. Vägmätaren visar 2215 mil och man tror det ska vara 12215 mil då bilen stått stilla i över 30 år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
112 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13629
VETLANDA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon i bra original skick som går fint, behöver inte någon åtgärd för att tas i bruk. Vägmätaren visar 2215 mil och man tror det ska vara 12215 mil då bilen stått stilla i över 30 år."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en man i Vetlanda som körde den fram till 1989 då den ställdes av för han tyckte den drog för mycket bensin och köpte en liten japanare i stället.
Vid hans bortgång 2012 skrevs bilen över på änkan men var fortfarande orörd sedan 1989.
Efter ett år så tog sonen över ägandet, fortfarande avställd. Nuvarande ägare köpte bilen 2016 och påbörjade en renovering av det mekaniska samt en omlackering i original kulör.
Bilen besiktigades förra året och är nu körklar. Då det börjar bli trångt i garaget så väljer han att sälja av denna Amazon för att ge plats åt nya objekt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1969-12-04 
 • Avläst mätarställning
  22150 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Blå 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, genomgången och servad efter att ha stått i ett 30 tal år. Allt mekaniskt fungerar.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i bra skick, dock finns det ett hål på förarsätet och baksätets ryggstöd.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad i original kulör för ca 5 år sedan. Bra krom men det finns en skada på bakre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  Trevlig representant av Amazonens sista årsmodell, körklar och besiktigad för alltid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-06-28
Ursprungsbesiktning: 1969-12-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-12-04
Senast godkända besiktning: 2020-07-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

År 1966 lanserades Volvo 140, men Amazonen fortsatte att tillverkas fram till 1970. ... Sammanlagt tillverkades 667 323 Amazoner mellan oktober 1956 och juli 1970. År 1956 kostade en Amazon 12 600 kronor och hade en B16-motor på 1,6 liter/60 hästkrafter och en treväxlad manuell växellåda.
Motor: 4-cylindriga radmotorer; B16, B18, B20
Längd: 445 cm
Designer: Jan Wilsgaard

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vetlanda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG