Visa alla bilder

Volvo 244 L B19 — 1978

Just 244 L är en så kallad "snikversion" som är ovanligt idag

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig 240- version i gott brukskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
38 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13612
SPÅNGA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig 240- version i gott brukskick."

Beskrivning

Motorn är en B19 A på 90 hk. Ingen utrustning utöver original förutom motorvärmare.

Bilen är i stort sett helt original. Det här exemplaret har en bra kaross och en fin inredning. Tyvärr så har förra ägaren gjort sämre lagningar av klassiska rostfläckar mitt på dörrarna. För att bilen ska bli riktigt fin så skulle man behöva lackera om dörrarna.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-05-25 
 • Avläst mätarställning
  152620 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-växlad 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda fungerar bra. Motorn startar bra även efter vinterförvaring. Dock krävs en service eftersom bilen har stått oanvänd under en längre tid. Däcken är i dåligt skick.

 • Skick interiör:

  Skicket på interiören är överlag mycket bra, men inte perfekt. Reservhjul finns.

 • Skick exteriör:

  Troligtvis originallack. Dock är all fyra dörrar fult och kladdigt rostlagade och bör åtgärdas för att bilen ska bli riktigt fin. I övrigt är karossen och underredet i bra skick.

 • Skick helhet:

  En fin originalbil som är värd att bevara. Så vitt ägaren kan se så är bilen i helt originalskick förutom dörrfacken på framdörrarna samt motorvärmare. Instruktionsbok medföljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-30
Ursprungsbesiktning: 1978-05-25 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-07-03
Senast godkända besiktning: 2020-08-28
Besiktigad tom: - 2022-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

1978 var Volvo 240 L-modellens sista år. Just L-modellen av Volvo 240 var ju snikmodellen som inte ens hade en klocka på instrumentpanelen. Men det gör den mer ovanlig idag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Spånga

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG