Visa alla bilder

Sunbeam Alpine Sport MKI 2.3 — 1953

Mycket ovanlig engelsk sportvagn renoverad till utställningsskick.
En av två existerande i Sverige.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Engelsk sportvagn som är minutiöst renoverad till absolut högsta klass. Bilen har varit nerplockad i beståndsdelar och varje del har renoverats innan montering.
Resultatet har uppmärksammats med ett flertal priser sedan den blev klar bland annat 1:a pris i Historic Vehicle Award 2019."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
355 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13484
VETLANDA/BJÖRKÖBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Sunbeam Alpine Sport MKI?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Engelsk sportvagn som är minutiöst renoverad till absolut högsta klass. Bilen har varit nerplockad i beståndsdelar och varje del har renoverats innan montering.
Resultatet har uppmärksammats med ett flertal priser sedan den blev klar bland annat 1:a pris i Historic Vehicle Award 2019."

Beskrivning

Denna Sunbeam köptes av nuvarande ägare som är stor bilentusiast för 10 år sedan och han startade renoveringen omgående. Bilen plockades ner i beståndsdelar och varje del har noggrant renoverats eller bytts ut mot originaldelar innan montering. Han har tagit hjälp av de bästa yrkesmännen inom bilplåtslageri, lackering och bilsadelmakeri för att uppnå detta toppresultat.
Målet med renoveringen har varit att skapa en bil i utställningsskick vilket också har lyckats då när den blivit färdig har fått ett flertal priser bland annat Nostalgias 1:a pris i Historic Vehicle Award 2019 bland flera hundra bilar. Då det finns fler bilar i samlingen som kräver uppmärksamhet väljer nu ägaren att sälja denna pärla vidare till någon entusiast att få glädje av.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1982-07-02 
 • Avläst mätarställning
  48420 km 
 • Kw / hk
  59 / 80 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Totalrenoverad och genomgången allt fungerar och är i toppskick.
  Litet oljeläckage från växellådan direkt efter färd förekommer.

 • Skick interiör:

  Omklädd i originalutseende av högsta klass i nyskick.

 • Skick exteriör:

  Proffslack av högsta klass utan anmärkning. Krom och fälgar i utställningsskick.

 • Skick helhet:

  En prisvinnande bil som platsar på vilket museum som helst.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-05-08
Ursprungsbesiktning: 1982-06-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1982-07-02
Senast godkända besiktning: 2018-06-05
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Sunbeam-Talbot 90 hade blivit en framgångsrik rallybil, med framskjutna placeringar i Monte Carlo-rallyt och Coupe des Alpes (en. Alpine Rally). Rootes-handlaren George Hartwell, som själv hade tävlat med bilen, tog för eget bruk fram en tvåsitsig roadster-kaross på ett Sunbeam-Talbot 90-chassi. Rootes ledning, som letade efter en bil som kunde ta upp konkurrensen med Austin Healey och Triumph, gillade vad de såg och beslutade att serietillverka bilen. Den döptes till Sunbeam Alpine, för att påminna om rallyframgångarna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vetlanda/Björköby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG